Zdroj: Canva

Fantastické citrónové rezy

45 min
REKLAMA

Toto sú svieže citrónové rezy ochutené tvarohovým krémom s citrónovým pudingom.

45 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Cesto

  • 5 pl polohrubá múka Pridané do
  • 4 pl práškový cukor Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 100 ml horúca voda Pridané do
  • 100 ml olej Pridané do
  • 12 prášok do pečiva Pridané do
  • šťava z polovice citróna Pridané do

Tvarohový krém

  • 250 g Hera Pridané do
  • 500 g jemný tvaroh Pridané do
  • 6 pl práškový cukor Pridané do
  • šťava z polovice citróna Pridané do

Pudingový krém

  • 100 g Zlatý klas Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • 5 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 4 ks citrónová šumienka Pridané do

Na potretie

  • marhuľový džem Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vyšľaháme celé vajcia s cukrom až kým nezbelejú a vznikne nadýchaná pena.

2. Krok

Do tejto peny veľmi pomaly za stáleho šľahania nalejeme vodu a olej.

3. Krok

Potom pridáme citrónovú šťavu. Nakoniec pomaly, aby cesto nekleslo pridáme postupne múku s práškom do pečiva. Premiešame už len metličkou.

4. Krok

Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 200°C približne 20 minút.

5. Krok

Ešte teplé cesto potom po upečení potrieme džemom.

6. Krok

Medzitým ako sa cesto pečie si pripravíme krém. Heru vyšľaháme s cukrom skoro do biela, aby bol krém nadýchaný a jemný.

7. Krok

Potom primiešame tvaroh s citrónovou šťavou.

8. Krok

Pudingový krém V hrnci zmiešame zlatý klas, cukor, vodu a šumienku. Puding varíme aspoň 3 minúty, aby sa zlatý klas úplne rozvaril a necháme ho chvíľu vychladnúť.

9. Krok

Postup ukladania krémov Na džemom natretú piškótu položíme tvarohový krém a naň pudingový krém. Pudingový krém musí byť teplý - nie horúci ani studený.

10. Krok

Necháme v chladničke stuhnúť a môžeme servírovať.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov