!["Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom "Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom](https://eu.tastescdn.net/thumbor/uoSIPDGE_sedZytALezvnUd1Jas=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZhakpPGa8sa8PFtFt4hW/1a3c39506859f39a55186b6faf248b.jpeg)
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Jemné kysnuté cesto jahodovej chuti s bohatou plnkou jahodového džemu. Tieto úžasné buchty sú jednoducho fantastické a miznú ešte teplé rovno z plechu😉
Ingrediencie
Cesto
- 600 g múka
- 150 g kryštálový cukor
- 4 dl mlieko
- 50 g maslo
- 40 g jahodový puding prášok
- 1 kl soľ
Okrem toho
- jahodový lekvár
- kúsok masla na potretie
- trochu oleja
Na potretie
- trochu oleja
- 1 polievková lyžica biely jogurt
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Múku, cukor, soľ a pudingový prášok premiešame najprv lyžicou. Potom pridáme maslo a v 2dl mlieku napučaný kvások. Zvyšné cca.2dl mlieko pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať dosť mäkké/redšie, ešte poriadne lepivé cesto, ktoré potom pomocou oleja, s olejovými rukami trochu vymiesime/vybijeme do bochníka :-) Táto časť je dôležitá, lebo týmto sa cesto prevzdušní. Napokon cesto poprášime múkou a dáme na 40-45 minút nakysnúť.
Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 častí, ktoré vymiesime do bochníčkov. Bochníčky rozťapkáme na malý kruh, naplníme bohato džemom /lekvárom a uzavrieme klasicky do okrúhla ako buchtu :-) Buchty poukladáme na plech s papierom tak, že okraje každej buchty, tam kde sa dotýkajú natrieme dobre olejom. Zakryjeme a necháme 20 minút podkysnúť.
Podkysnuté buchty natrieme jogurtom, ktorý sme zmiešali s troškou oleja. Buchty pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 180°C cca.35 minút pekne dozlatista🙂 Horúce buchty hneď po upečení natrieme kúskom masla a následne necháme vychladnúť.
!["Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom - krok prípravy 1 "Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/5mTlVnoKe7lwzQQFa2Mz_RaGdHo=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZhakpPGa8sa8PFtFt4hW/8969a68531e00a2633ba82dad818fe.jpeg)
Buchty chutia úžasne. Cesto je veľmi jemné a ľahučké, chutí samo o sebe príjemne jahodovo od pudingového prášku🙂 A v kombinácii s bohatou plnkou jahodového džemu sú tieto buchty úplná TOPKA😉 Prajem dobrú chuť !
!["Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom - krok prípravy 1 "Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/PeI-2VrmCczPtoXe_PEeSgyTVis=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZhakpPGa8sa8PFtFt4hW/66d31df74a9259b96ce1356a1b25bb.jpeg)
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube.
robila som prvykrat podla vasho receptu a dobre to dopadlo