"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

VIDEORECEPT "Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

REKLAMA

Jemné kysnuté cesto jahodovej chuti s bohatou plnkou jahodového džemu. Tieto úžasné buchty sú jednoducho fantastické a miznú ešte teplé rovno z plechu😉

  • 60Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Cesto

  • 600 g hladká múka Pridané do
  • 150 g cukor kryštál Pridané do
  • 4 dl mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 40 g Jahodový puding v prášku Pridané do
  • 25 g droždie čerstvé Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do

Okrem toho

  • Jahodový džem/lekvár Pridané do
  • kúsok masla na potretie Pridané do
  • Trocha olej na vybitie cesta Pridané do

Na potretie buchiet

  • trocha olej Pridané do
  • 1 pl jogurt biely Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Múku, cukor, soľ a pudingový prášok premiešame najprv lyžicou. Potom pridáme maslo a v 2dl mlieku napučaný kvások. Zvyšné cca.2dl mlieko pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať dosť mäkké/redšie, ešte poriadne lepivé cesto, ktoré potom pomocou oleja, s olejovými rukami trochu vymiesime/vybijeme do bochníka :-) Táto časť je dôležitá, lebo týmto sa cesto prevzdušní. Napokon cesto poprášime múkou a dáme na 40-45 minút nakysnúť.

2. Krok

Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 častí, ktoré vymiesime do bochníčkov. Bochníčky rozťapkáme na malý kruh, naplníme bohato džemom /lekvárom a uzavrieme klasicky do okrúhla ako buchtu :-) Buchty poukladáme na plech s papierom tak, že okraje každej buchty, tam kde sa dotýkajú natrieme dobre olejom. Zakryjeme a necháme 20 minút podkysnúť.

3. Krok

Podkysnuté buchty natrieme jogurtom, ktorý sme zmiešali s troškou oleja. Buchty pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 180°C cca.35 minút pekne dozlatista🙂 Horúce buchty hneď po upečení natrieme kúskom masla a následne necháme vychladnúť.

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom - krok prípravy 3
4. Krok

Buchty chutia úžasne. Cesto je veľmi jemné a ľahučké, chutí samo o sebe príjemne jahodovo od pudingového prášku🙂 A v kombinácii s bohatou plnkou jahodového džemu sú tieto buchty úplná TOPKA😉 Prajem dobrú chuť !

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom - krok prípravy 4
5. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

robila som prvykrat podla vasho receptu a dobre to dopadlo

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Cesminaz

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

Jemné kysnuté cesto jahodovej chuti s bohatou plnkou jahodového džemu. Tieto úžasné buchty sú jednoducho fantastické a miznú ešte teplé rovno z plechu😉

60
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Múku, cukor, soľ a pudingový prášok premiešame najprv lyžicou. Potom pridáme maslo a v 2dl mlieku napučaný kvások. Zvyšné cca.2dl mlieko pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať dosť mäkké/redšie, ešte poriadne lepivé cesto, ktoré potom pomocou oleja, s olejovými rukami trochu vymiesime/vybijeme do bochníka :-) Táto časť je dôležitá, lebo týmto sa cesto prevzdušní. Napokon cesto poprášime múkou a dáme na 40-45 minút nakysnúť.

2. Krok

Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 častí, ktoré vymiesime do bochníčkov. Bochníčky rozťapkáme na malý kruh, naplníme bohato džemom /lekvárom a uzavrieme klasicky do okrúhla ako buchtu :-) Buchty poukladáme na plech s papierom tak, že okraje každej buchty, tam kde sa dotýkajú natrieme dobre olejom. Zakryjeme a necháme 20 minút podkysnúť.

3. Krok

Podkysnuté buchty natrieme jogurtom, ktorý sme zmiešali s troškou oleja. Buchty pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 180°C cca.35 minút pekne dozlatista🙂 Horúce buchty hneď po upečení natrieme kúskom masla a následne necháme vychladnúť.

4. Krok

Buchty chutia úžasne. Cesto je veľmi jemné a ľahučké, chutí samo o sebe príjemne jahodovo od pudingového prášku🙂 A v kombinácii s bohatou plnkou jahodového džemu sú tieto buchty úplná TOPKA😉 Prajem dobrú chuť !

5. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube.

Ingrediencie
Cesto
600 g
hladká múka
150 g
cukor kryštál
4 dl
mlieko
50 g
maslo
40 g
Jahodový puding v prášku
25 g
droždie čerstvé
1 kl
soľ
Okrem toho
Jahodový džem/lekvár
kúsok
masla na potretie
Trocha olej na vybitie cesta
Na potretie buchiet
trocha olej
1 pl
jogurt biely