Domáce slivkové knedle

REKLAMA

Rýchly recept na slivkové gule

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 g zemiakov uvarených v šupke Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • polohrubú múku Pridané do
  • 500 g sliviek Pridané do
  • 150 g jemnej strúhanky Pridané do
  • 2 pl kryštálového cukru Pridané do
  • 4 pl masla Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle a dáme na dosku. Jemne osolíme, v strede urobíme jamku, vyklepneme do nej vajce a premiešame. Za stáleho miešania pridávame toľko múky, až sa cesto prestane lepiť na ruky.

2. Krok

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Pokrájame na štvorčeky a na každý uložíme odkôstkovanú slivku. Štvorčeky dobre uzavrieme a vytvarujeme do tvaru guľky. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme a postupne vkladáme guľky. Keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 5 až 8 minút. Pomocou dierovanej varechy guľky vyberieme. Vložíme ich do misy a polejeme polovicou roztopeného masla a premiešame.

3. Krok

Na zvyšnom masle opražíme strúhanku s cukrom, posypeme na guľky. Pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Podobné recepty

Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové placky v rúre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky v rúre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Tvarohové detstvo
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové detstvo

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové placky v rúre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky v rúre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Tvarohové detstvo
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové detstvo

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Adri1017

Domáce slivkové knedle

Rýchly recept na slivkové gule

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle a dáme na dosku. Jemne osolíme, v strede urobíme jamku, vyklepneme do nej vajce a premiešame. Za stáleho miešania pridávame toľko múky, až sa cesto prestane lepiť na ruky.

2. Krok

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Pokrájame na štvorčeky a na každý uložíme odkôstkovanú slivku. Štvorčeky dobre uzavrieme a vytvarujeme do tvaru guľky. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme a postupne vkladáme guľky. Keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 5 až 8 minút. Pomocou dierovanej varechy guľky vyberieme. Vložíme ich do misy a polejeme polovicou roztopeného masla a premiešame.

3. Krok

Na zvyšnom masle opražíme strúhanku s cukrom, posypeme na guľky. Pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Ingrediencie
250 g
zemiakov uvarených v šupke
soľ
1
vajce
polohrubú múku
500 g
sliviek
150 g
jemnej strúhanky
2 pl
kryštálového cukru
4 pl
masla
práškový cukor