REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Domáce sedliacke fondue

Sedliacke fondue recept na chutné rýchle jedlo, ktoré vás naozaj prekvapí svojou chuťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 bochníky chleba menšie Pridané do
  • 450 g oravskej slaniny Pridané do
  • 3 škatuľky syrokrém Pridané do
  • 1 paprika Pridané do
  • 1 zelená paprika Pridané do
  • 1 žltá paprika Pridané do
  • 1 kyslá smotana Pridané do
  • olej Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • vegeta Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z bochníkov si odrežieme vrch. Vnútro chleba vydlabeme. Kúsky striedky si uložíme na plech okolo bochníkov.

2. Krok

Slaninu si nakrájame na malé kocky a vypečieme ju na troche oleja na oškvarečky. Nakrájame si farebné papriky na kocky.

3. Krok

V miske si zmiešame smotanu, syrokrém. Pridáme papriku nakrájanú na kocky, slaninu ale bez tuku, ten použijeme neskôr. Okoreníme, pridáme vegetu a dobre všetko premiešame.

4. Krok

Hotovú zmes dáme do stredu chleba. Vrch prikryjeme odrezaným vrškom. Výpek zo slaniny teraz pokvapkáme na striedky chleba uložené bokom a môžeme aj potrieť bochníky.

5. Krok

Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút. Podávame ešte teplé. Kúsky opečenej striedky si máčame do náplne. Neskutočná dobrota toto sedliacke fondue.

Podobné recepty

Bryndzový podpecník

Bryndzový quiche

Slaný koláč s netradične tradičnou plnkou

Zapekané zemiaky so syrovou omáčkou

Rýchla večera, alebo obed .Omáčka sa dá použiť aj na cestoviny.

Podplamenník

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

Kuracie srdiečka na smotane

Vynikajúce srdiečka na smotane recept.

Zdravý cuketový koláč

Zdravší slaný cuketový koláč bez múky.

Podobné recepty

Bryndzový podpecník

Bryndzový quiche

Slaný koláč s netradične tradičnou plnkou

Zapekané zemiaky so syrovou omáčkou

Rýchla večera, alebo obed .Omáčka sa dá použiť aj na cestoviny.

Podplamenník

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

Kuracie srdiečka na smotane

Vynikajúce srdiečka na smotane recept.

Zdravý cuketový koláč

Zdravší slaný cuketový koláč bez múky.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3987 receptov

Mascarpone

272 receptov

Mäsité jedlá

1935 receptov

Dezert

2931 receptov

Cestoviny

448 receptov

Večera

3661 receptov

Raňajky

1044 receptov

Šaláty

325 receptov