Domáce rezance so špenátom

REKLAMA

Domáce cestoviny so zdravým špenátom

  • 60Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Rezance

  • 600 g polohrubá múka Pridané do
  • 5 ks vajce Pridané do
  • voda Pridané do
  • soľ Pridané do

Omáčka

  • 1 balenie čerstvého špenátu Pridané do
  • 1 balenie šampiňóny v konzerve Pridané do
  • 1 balenie smotana na varenie Pridané do
  • 1 ks tavený syr v črievku Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z ingrediencií na rezance vymiešame tuhšie cesto a necháme odstáť zakryté alebo zabalené vo fólii 30 minút pri izbovej teplote. Potom rozgúľame na tenko na hrúbku 2mm. Vzniknutý veľký plát jemne pomúčime z každej strany a harmonikovo poprekladáme. Následne krájame cesto na pásiky hrubé podľa toho aké široké chceme rezance mať. Varíme ich v osolenej vode pokiaľ nie sú mäkké.

2. Krok

Omáčku pripravíme opražením najemno nakrájanej cibuľky na olivovom oleji do sklovita. Následne pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Osolíme, okoreníme a necháme pražiť. Keď šampiňóny pustia šťavu pridáme ku nim špenát, ktorý pomaly miešame aby zmenšil svoj objem. Pridáme smotanu na varenie. Necháme zovrieť a pridáme syr, ktorý necháme roztopiť. Celé ešte dochutíme soľou a korením a prelisovaným cesnakom.

Komentáre (1)

Domace cestoviny sa mi sice robit nechcelo, ale omacka bola vyborna :)

Podobné recepty

4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 16

Kuracie stehná so smotanou a šampiňónmi

4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 16
Syrom a špenátom plnené kuracie prsia v trojobale
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchle cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Halušky so špenátom
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14

Halušky so špenátom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14
Šampiňónová omáčka na cestoviny
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketovo-baklažánové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Slané špenátové palacinky
Fotorecept

Slané špenátové palacinky

Recepty na chudnutie

Podobné recepty

4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 16

Kuracie stehná so smotanou a šampiňónmi

4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 16
Syrom a špenátom plnené kuracie prsia v trojobale
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchle cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Halušky so špenátom
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14

Halušky so špenátom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14
Šampiňónová omáčka na cestoviny
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketovo-baklažánové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Slané špenátové palacinky
Fotorecept

Slané špenátové palacinky

Recepty na chudnutie

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image b.strasikova

Domáce rezance so špenátom

Domáce cestoviny so zdravým špenátom

60
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Z ingrediencií na rezance vymiešame tuhšie cesto a necháme odstáť zakryté alebo zabalené vo fólii 30 minút pri izbovej teplote. Potom rozgúľame na tenko na hrúbku 2mm. Vzniknutý veľký plát jemne pomúčime z každej strany a harmonikovo poprekladáme. Následne krájame cesto na pásiky hrubé podľa toho aké široké chceme rezance mať. Varíme ich v osolenej vode pokiaľ nie sú mäkké.

2. Krok

Omáčku pripravíme opražením najemno nakrájanej cibuľky na olivovom oleji do sklovita. Následne pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Osolíme, okoreníme a necháme pražiť. Keď šampiňóny pustia šťavu pridáme ku nim špenát, ktorý pomaly miešame aby zmenšil svoj objem. Pridáme smotanu na varenie. Necháme zovrieť a pridáme syr, ktorý necháme roztopiť. Celé ešte dochutíme soľou a korením a prelisovaným cesnakom.

Ingrediencie
Rezance
600 g
polohrubá múka
5 ks
vajce
voda
soľ
Omáčka
1 balenie
čerstvého špenátu
1 balenie
šampiňóny v konzerve
1 balenie
smotana na varenie
1 ks
tavený syr v črievku
cesnak
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej