dní
hod.
min.

Domáce rezance so špenátom

REKLAMA

Domáce cestoviny so zdravým špenátom

  • 60Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Rezance

  • 600 polohrubá múka
  • ks vajce
  • voda
  • soľ

Omáčka

  • balenie čerstvého špenátu
  • balenie šampiňóny v konzerve
  • balenie smotana na varenie
  • ks tavený syr v črievku
  • cesnak
  • cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z ingrediencií na rezance vymiešame tuhšie cesto a necháme odstáť zakryté alebo zabalené vo fólii 30 minút pri izbovej teplote. Potom rozgúľame na tenko na hrúbku 2mm. Vzniknutý veľký plát jemne pomúčime z každej strany a harmonikovo poprekladáme. Následne krájame cesto na pásiky hrubé podľa toho aké široké chceme rezance mať. Varíme ich v osolenej vode pokiaľ nie sú mäkké.

2. Krok

Omáčku pripravíme opražením najemno nakrájanej cibuľky na olivovom oleji do sklovita. Následne pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Osolíme, okoreníme a necháme pražiť. Keď šampiňóny pustia šťavu pridáme ku nim špenát, ktorý pomaly miešame aby zmenšil svoj objem. Pridáme smotanu na varenie. Necháme zovrieť a pridáme syr, ktorý necháme roztopiť. Celé ešte dochutíme soľou a korením a prelisovaným cesnakom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (18)

4.5
7 months ago

Domace cestoviny sa mi sice robit nechcelo, ale omacka bola vyborna :)

Top kategórie