Zdroj: FB - Varenie je radosť.

Domáce lečo s klobásou

REKLAMA

Domáci recept na fantastické čerstvé lečo s vajcom a klobásou

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks zelená paprika Pridané do
  • 5 ks paradajka Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 2 klobásy Pridané do
  • 2 pl bravčovej masti Pridané do
  • 8 ks vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie rezančeky.

2. Krok

Paradajky narežeme do kríža a obvaríme vo vriacej vode, kvôli lepšiemu šúpaniu.

3. Krok

Potom paradajky vyberieme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Klobásu tiež nakrájame na kocky.

4. Krok

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno. Na masti si ju orestujeme do sklovita, pridáme nakrájané papriky a restujeme ich cca 10 minút.

5. Krok

K paprike pridáme klobásu, ktorú chvíľu opekáme, bude tiež chutnejšia. Všetko robíme za stáleho miešania.

6. Krok

Keď je klobása jemne opečená, pridáme aj pripravené nakrájané paradajky zbavené šupky. Paradajky nemusíte lúpať, ale bez šupky je lečo lepšie.

7. Krok

Lečo ešte restujeme približne 10 minút, voda z paradajok za odparí. Potom pridáme vajcia, ktoré si necháme vyzrážať za stáleho miešania.

8. Krok

Domáce čerstvé lečo ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Ešte teplé ho podávame s čerstvým chlebom, pečivom, môžeme pridať čerstvé bylinky.

9. Krok

Dobrú chuť.

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnená paprika pečená v rúre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená paprika pečená v rúre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce zeleninové lečo
Recept od prémiového používateľa
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnená paprika pečená v rúre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená paprika pečená v rúre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce zeleninové lečo
Recept od prémiového používateľa
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Adri1017

Domáce lečo s klobásou

Domáci recept na fantastické čerstvé lečo s vajcom a klobásou

30
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie rezančeky.

2. Krok

Paradajky narežeme do kríža a obvaríme vo vriacej vode, kvôli lepšiemu šúpaniu.

3. Krok

Potom paradajky vyberieme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Klobásu tiež nakrájame na kocky.

4. Krok

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno. Na masti si ju orestujeme do sklovita, pridáme nakrájané papriky a restujeme ich cca 10 minút.

5. Krok

K paprike pridáme klobásu, ktorú chvíľu opekáme, bude tiež chutnejšia. Všetko robíme za stáleho miešania.

6. Krok

Keď je klobása jemne opečená, pridáme aj pripravené nakrájané paradajky zbavené šupky. Paradajky nemusíte lúpať, ale bez šupky je lečo lepšie.

7. Krok

Lečo ešte restujeme približne 10 minút, voda z paradajok za odparí. Potom pridáme vajcia, ktoré si necháme vyzrážať za stáleho miešania.

8. Krok

Domáce čerstvé lečo ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Ešte teplé ho podávame s čerstvým chlebom, pečivom, môžeme pridať čerstvé bylinky.

9. Krok

Dobrú chuť.

Ingrediencie
4 ks
zelená paprika
5 ks
paradajka
2 ks
cibuľa
2
klobásy
2 pl
bravčovej masti
8 ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie