REKLAMA

Zdroj: FB - Varenie je radosť.

Domáce lečo s klobásou

Domáci recept na fantastické čerstvé lečo s vajcom a klobásou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks zelená paprika Pridané do
  • 5 ks paradajka Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 klobásy Pridané do
  • 2 pl bravčovej masti Pridané do
  • 8 ks vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie rezančeky.

2. Krok

Paradajky narežeme do kríža a obvaríme vo vriacej vode, kvôli lepšiemu šúpaniu.

3. Krok

Potom paradajky vyberieme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Klobásu tiež nakrájame na kocky.

4. Krok

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno. Na masti si ju orestujeme do sklovita, pridáme nakrájané papriky a restujeme ich cca 10 minút.

5. Krok

K paprike pridáme klobásu, ktorú chvíľu opekáme, bude tiež chutnejšia. Všetko robíme za stáleho miešania.

6. Krok

Keď je klobása jemne opečená, pridáme aj pripravené nakrájané paradajky zbavené šupky. Paradajky nemusíte lúpať, ale bez šupky je lečo lepšie.

7. Krok

Lečo ešte restujeme približne 10 minút, voda z paradajok za odparí. Potom pridáme vajcia, ktoré si necháme vyzrážať za stáleho miešania.

8. Krok

Domáce čerstvé lečo ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Ešte teplé ho podávame s čerstvým chlebom, pečivom, môžeme pridať čerstvé bylinky.

9. Krok

Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4664 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Dezert

3579 receptov

Zaváranie

148 receptov

Mascarpone

335 receptov

Cestoviny

528 receptov

Lacné jedlá

1469 receptov

Večera

4375 receptov