:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rBNQQ-2BA5w1ZIPM98eH/f4c5063df6a674e10c44dfd74da504.jpeg)
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Domáce cestoviny s tvarohom
60 min
REKLAMA
Cestoviny s tvarohom na slano so slaninkou.
60 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 200 g múka hrubá
- 2 vajcia
- 200 g tvaroh tučný
- 150 g slanina
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Z múky a vajec si pripravíme cesto. Môžeme pridať aj šťipku soli. Ak je cesto riedke pridáme múku, ak je husté riedime ho vodou. Ideálne je také cesto, ktoré je pevné ale dá sa nám vyvaľkať.
2. Krok
Hotové cesto rozdelíme na dve časti a každú časť si vyvaľkáme. Potom môžeme krájať široké rezance alebo štvorce, alebo môžeme cesto len nakrájať na dlhé pásy a potom trhať.
3. Krok
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Uvarené cestoviny si scedíme a dáme do misy. Pridáme tvaroh a premiešame.
4. Krok
Slaninu si nakrájame na kocky a vyškvaríme. Slaninu aj s výpekom prilejeme na cestoviny. Premiešame a podľa potreby všetko spolu dosolíme.