Zdroj: Canva

Domáca horúca čokoláda

25 min
3
REKLAMA

Pripravte si počas chladných dní najlepšiu horúcu čokoládu. Dozdobiť ju môžete šľahačkou a čokoládovými hoblinkami.

25 min
3
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 100 g čokoláda horká Pridané do
  • 2 ks vanilkový cukor Pridané do
  • kakao Pridané do
  • šľahačka Pridané do
  • čokoláda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme k nej jednu polievkovú lyžicu mlieka a smotany. Premiešame a vypneme sporák.

2. Krok

V druhom hrnci zohrejeme zvyšné mlieko a smotanu, pridáme k ním vanilkový cukor a kakaou.

3. Krok

Následne k horúcemu mlieku so smotanou prilejeme roztopenú čokoládu a privedieme k varu. Stále miešame. Servírovať môžeme so šľahačkou posypanom čokoládovými hoblinami.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov