REKLAMA
   
Zdroj: Canva
Domáca horúca čokoláda
Pripravte si počas chladných dní najlepšiu horúcu čokoládu. Dozdobiť ju môžete šľahačkou a čokoládovými hoblinkami.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
3
 - 200 ml šľahačka
 - 300 ml mlieko
 - 100 g čokoláda horká
 - 2 ks vanilkový cukor
 - kakao
 - šľahačka
 - čokoláda
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 25 min.
1. Krok 
  Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme k nej jednu polievkovú lyžicu mlieka a smotany. Premiešame a vypneme sporák.
2. Krok 
  V druhom hrnci zohrejeme zvyšné mlieko a smotanu, pridáme k ním vanilkový cukor a kakaou.
3. Krok 
  Následne k horúcemu mlieku so smotanou prilejeme roztopenú čokoládu a privedieme k varu. Stále miešame. Servírovať môžeme so šľahačkou posypanom čokoládovými hoblinami.