REKLAMA
![Domáca horúca čokoláda Domáca horúca čokoláda](https://eu.tastescdn.net/thumbor/LIkc36opTabbn0j9yI_RPHcb6Do=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lw6ALiHUab7WdqhOsILU/076ea7ff4aee89ccaf6eb188971a7f.jpeg)
Zdroj: Canva
Domáca horúca čokoláda
Pripravte si počas chladných dní najlepšiu horúcu čokoládu. Dozdobiť ju môžete šľahačkou a čokoládovými hoblinkami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 200 ml šľahačka
- 300 ml mlieko
- 100 g čokoláda horká
- 2 ks vanilkový cukor
- kakao
- šľahačka
- čokoláda
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme k nej jednu polievkovú lyžicu mlieka a smotany. Premiešame a vypneme sporák.
2. Krok
V druhom hrnci zohrejeme zvyšné mlieko a smotanu, pridáme k ním vanilkový cukor a kakaou.
3. Krok
Následne k horúcemu mlieku so smotanou prilejeme roztopenú čokoládu a privedieme k varu. Stále miešame. Servírovať môžeme so šľahačkou posypanom čokoládovými hoblinami.