:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I6wVnjSlZHJRUlZrUXdv/20011b7dbdb046057de1f7df2e4ead.jpeg)
Zdroj: Canva
Cuketové cesto na pizzu
Cuketové cesto na pizzu je vhodné pre tých, ktorí hľadajú zdravšie alternatívy tradičného cesta na pizzu. Cesto je vyrobené z cuketovej kaše a mandľovej múky, čo mu dodáva výraznú chuť a zároveň aj zdravotné výhody.
Ingrediencie
- 2 ks cukety
- 1 šálka mandľová múka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička sušenej oregano
- 1 ks vajce
- čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Cukety ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Prebytočnú šťavu z nich vyčerpáme pomocou čistého uteráka.
V miske zmiešame nastrúhané cukety, mandľovú múku, vajce, pretlačený cesnak, sušené oregano, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Cesto pečieme na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
Vložíme ho do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 15-20 minút.
Po upečení necháme cesto vychladnúť na plechu.
Potom môžeme pokračovať s prípravou pizzy podľa vlastného výberu - pridajte paradajkový pretlak, syr, zeleninu, mäso a ďalšie obľúbené prísady.
Pizzu pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 10-15 minút, alebo kým sa syr na vrchu neroztopí.
Super vyskúšam, paci sa mi to. ?