Cuketová polievka
Cuketová polievka je ľahká, jemná a osviežujúca. Je veľmi jednoduchá na prípravu a je plná vitamínov, vlákniny a má málo kalórií.Je skvelá na letný obed.
Ingrediencie
- 1 ks stredne veľká cuketa
- 2000 voda
- 1 ks Cibuľa
- 200 g zemiak
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks mrkva
- 70 g údené mäso
- 250 g kyslá smotana
- 1 ks vajce
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- olej
- drvená rasca
Najnovšie letáky
Postup
Cuketu dôkladne očistíme, pričom jadierka nechávame bokom – nevyhadzujeme ich, ale použijeme na prípravu silnejšieho vývaru do polievky.Jadrá cukety dáme variť do časti vody, trošku osolíme a povaríme, kým nezmäknú.
Medzitým si na oleji osmažíme nakrájanú cibulku. Pridáme nastrúhanú strednú mrkvu a cuketu, všetko spolu osmažíme.
Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, ochutíme mletým čiernym korením a drvenou rascou, krátko podusíme.
Následne uvarené jadierka cukety a ich vývar – precedíme cez sitko a vodu, ktorú máme, pridáme k dusenej mrkve a cukete. Privedieme do varu a necháme variť.
Pridáme údené mäsko, privedieme do varu a necháme variť.
Pochúťkovú smotanu rozmixujeme s vajíčkom .
Dobrá rada : do rozmixovaného vajíčka s pochúťkovou smotanou ,pred tým ako to vylejeme do polievky si odoberieme trošku z polievky a spolu premixujeme,,tak sa nám smotana po naliatí do polievky nezrazí
Rozmixované vajíčko, pochúťkovú smotanu a trošku vývaru vlejeme do polievky, necháme prejsť varom.Toto nám polievku zahustí a nepotrebujeme múku,,,ale ak by sa Vám zdala málo hustá polievka pridajte si trošku múky .
Dochutíme podľa chuti a môžeme podávať. Je vhodné podávať s opečeným rožtekom posypaným čerstvou vňaťkou. Dobrú chuť!