REKLAMA

Čokoládový pečený cheesecake

Cheesecake vraj chutí najlepšie na nasledujúci deň. Neviem, ešte nikdy nám táto čokoládová dobrota nevydržala do druhého dňa.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 160 g čokoláda Pridané do
  • 160 g krupicový cukor Pridané do
  • 4 vajcia Pridané do
  • 1 čl vanilková esencia Pridané do
  • 500 g nízkotučný tvaroh Pridané do
  • 300 g smotanový syr Pridané do
  • 20 g kakao Pridané do
  • 90 g škrobová múčka Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.

Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a necháme chvíľku chladnúť. Formu s priemerom 26 cm vytrieme olejom a vysypeme trochou múky. Oddelíme od seba bielky a žĺtky, pričom bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Zašľaháme 60 g cukru a dáme bokom. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom a s vanilkovou esenciou do peny. Vmiešame tvaroh a smotanový syr. Do krémovej zmesi zapracujeme kakao a škrobovú múčku a nakoneic aj rozpustenú čokoládu a sneh z bielkov. Dávame pozor, aby zmes zostala pekne nadýchaná. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri teplote 180C asi 50 minút. Ak by nám povrch priveľmi hnedol, formu pri pečení prekryjeme alobalom. Rúru vypneme a cheesecake ešte necháme asi 15 minút pri otvorených dvierkach chladnúť. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov