![Chrumkavé vyprážané kuracie krídelká Chrumkavé vyprážané kuracie krídelká](https://eu.tastescdn.net/thumbor/64WDz5Zd-uhGKti2y4A0JWyfW0E=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KGy6gct36K2-049dIYKU/edf879f7c935d217758a91c5414e5c.jpeg)
Zdroj: Pixabay: mrpizzamandc
Chrumkavé vyprážané kuracie krídelká
Tento recept na kuracie krídla s mrveničkou ponúka domácu pohodu a zároveň vyžaruje gurmánsku atmosféru, ktorá môže zapôsobiť na každého hosťa. Kľúčom k výraznej chuti je tajná zmes korenín a dokonalá technika drobenia.
Ingrediencie
- 24 kuracie krídelká
- 11⁄2 poháre múka
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžička paprika
- 1⁄2 čajová lyžička kajenské korenie
- 2 vajcia
- 1⁄4 pohár mlieko
- 2 poháre strúhanka
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Kuracie krídla najprv opláchnite a osušte. Vďaka tomu sa obaly lepšie prichytia a kuracie krídla budú dokonale drobivé.
Vo veľkej miske zmiešajte múku, soľ, čierne korenie, papriku a kajenské korenie. Je dôležité tieto zložky dobre premiešať, aby sa korenie rovnomerne rozdelilo na kuracie krídla.
V samostatnej miske vyšľahajte vajcia a mlieko. Táto zmes bude slúžiť ako medzivrstva medzi múkou a strúhankou.
Každé kuracie krídlo najprv obalte v múke. Pred opatrným ponorením do vaječnej zmesi z neho striasnite prebytočnú múku. Z vlastnej skúsenosti som zistil, že používanie jednej ruky na múku a druhej na vajíčko pomáha udržať veci menej chaotické.
Teraz krídlo obaľte v strúhanke, kým sa dobre nepokryje, a mierne ho pritlačte, aby lepšie priľnulo. Strúhanka tvorí vonkajšiu vrstvu, nezabudnite ju na krídlo pritlačiť, aby bola vonkajšia vrstva chrumkavá.
Keď sú všetky krídla potiahnuté, vložte ich na 15-20 minút do chladničky, aby sa poleva spojila. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože pomáha priľnúť povlaku ku kuraciemu mäsu a zabraňuje jeho opadávaniu počas varenia.
Olej vo fritéze alebo na veľkej panvici rozohrejte na teplotu 375 F (190 C). Krídla smažte približne 10 minút dozlatista, pričom nezabudnite, že panvica nesmie byť preplnená, pretože sa tým znižuje teplota oleja a krídla môžu byť rozmočenejšie.
Keď krídla získajú krásny zlatohnedý odtieň a sú na dotyk chrumkavé, vyberte ich z oleja a nechajte ich odkvapkať na kuchynskom papieri. Ten absorbuje prebytočný olej a krídla budú ešte chrumkavejšie.