REKLAMA
   
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Chrenová omáčka s hovädzím a knedľou
Klasická ale za to vynikajúca a zdravá chrenová omáčka s hovädzím a knedľou.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 400 g hovädzieho mäsa
 - 2 ks cibule
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 150 g chrenu
 - 400 ml smotany
 - soľ a korenie
 - 3 pl oleja
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 150 min.
1. Krok 
  Začneme tým, že hovädzie mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme a okoreníme ich. Potom ho vložíme do panvice s rozpáleným olejom a restujeme, kým nebude pekne hnedé z každej strany.
2. Krok 
  Po opečení vyberieme mäso z panvice a na rovnakom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď sú sklenené, pridáme nakrájaný chren a restujeme ešte ďalšie 2 minúty.
3. Krok 
  Potom pridáme mäso späť do panvice, zalejeme smotanou a necháme pomaly dusiť asi 2 hodiny.
4. Krok 
  Po 2 hodinách dusenia je mäso krásne mäkké a omáčka hustá a chutná. Podávame s nakrájanou knedľou.