dní
hod.
min.
Cesnakové uzle

FOTORECEPT Cesnakové uzle

REKLAMA
  • 120Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Suroviny

  • 500 hladkej múky
  • 300 ml vody
  • balíček sušeného droždia
  • kl soľ
  • kl olivový olej

Cesnaková pasta

  • 70 maslo na pečenie
  • strúčikov cesnaku
  • 0.5 kl petržlenová vňať sušená
  • 0.5 kl soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo väčšej miske si spolu zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vymiesime buď ručne alebo kuchynským robotom s hákovým nástavcom jemné elastické cesto, ktoré sa odliepa od strán. Vypracované cesto zakryjeme a dáme odpočívať na teplé miesto na hodinu.

2. Krok

Keď máme cesto vykysnuté preložíme si ho na pomúčenú dosku a ešte ručne spracujeme. Cesto rozdelíme na niekoľko menších bochníčkov. Z každého bochníčka si vytvarujeme pás valcovitého tvaru z ktorého pletieme uzol. Uzle si preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Dáme piecť na 180 stupňov cca 20-25 minút.

Cesnakové uzle - krok prípravy 2
3. Krok

Cesnaková pasta: Vezmeme si menší hrniec a rozpustíme v ňom maslo ku ktorému pridáme prelisované strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať a soľ. Upečené uzle potrieme pripravenou cesnakovou pastou a dáme ešte na 10 minút piecť. Tip: Ak sa vám uzle zdajú málo cesnakové môžete si ich po dopečení potrieť buď strúčikom cesnaku alebo prelisovaným cesnakom.

Cesnakové uzle - krok prípravy 3

Hodnotenia (2)

5.0
24 days ago

Boze, milujem toto jedlo!!!!

5 months ago

Týchto by som vedel zjesť fakt veľa :)))

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie