REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ikxiHJyeZVcpK4URNZop/e237f7f326216b1d7bc7d954b71622.jpeg)
Cesnačka s vajíčkom, slaninou a so syrom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 pl masť
- 1 ks Cibuľa
- 100 g slanina nakrájaná na kocky
- 6 ks strúčikov cesnaku
- 1⁄2 čl drvená rasca
- 300 g zemiaky
- 3 krajec chlieb nakrájaný na kocky
- 1 čl sušená majoránka
- 1 ks vajce
- čerstvá nasekaná pažítka k podávaniu
- 120 g syr gouda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na lyžici masti speníme najemno nakrájanú cibuľu so slaninou, potom pridáme prelisovaný cesnak a rascu. Necháme rozvoňať a zalejeme 1 litrom vody. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Polievku podľa chuti osolíme a varíme, pokým zemiaky nie sú mäkké.
2. Krok
Medzitým na panvici na lyžici masti opečieme kocky chleba do chrumkava. Polievku nakoniec ochutíme majoránkou a vmiešame prešľahané vajce.
3. Krok
Podávame s nasekanou pažítkou, krutónmi a nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!