REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Černohorský bravčový rezeň

Černohorský bravčový rezeň je pochutinou, ktorú si zamilujete najmä pre jeho šťavnatosť a intenzívne korenistú chuť. Tento recept pochádza z horských oblastí Čiernej Hory, kde sa bravčový rezeň často podáva s plackami, alebo zemiakmi.

REKLAMA
Oslava Dňa matiek vo veľkom štýle: 15 tipov na chutný obed, ktorý si zamiluje

Recept nájdeš v tomto článku

Oslava Dňa matiek vo veľkom štýle: 15 tipov na chutný obed, ktorý si zamiluje

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 900 kg bravčové karé Pridané do
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 pl hladká múka Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • mletá rasca Pridané do
  • majoránka Pridané do

Ostatné

  • olej Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • strúhaný syr Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bravčové karé nakrájame na plátky, poklepeme ich a posypeme soľou a korením.

2. Krok

Cibuľu s cesnakom nakrájame na drobno a rozmixujeme s vajcom.

3. Krok

Zemiaky očistíme nastrúhame na jemno.

4. Krok

Následne k ním pridáme rozmixovanú zmes cibule, múku, soľ, korenie, rascu a majoránku. Všetko spolu poriadne premiešame.

5. Krok

Nachystané rezne obalíme najprv v hladkej múke a následne v cestíčku.

6. Krok

Černohorské bravčové rezne vyprážame na oleji z oboch strán niekoľko minút.

7. Krok

Servírovať ich môžeme posypané syrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov