dní
hod.
min.
Čerešňová bublanina

FOTORECEPT Čerešňová bublanina

REKLAMA

Vláčne piškótové cesto plné čerešní

  • 45Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 200 polohrubá múka
  • 100 kryštálového cukru
  • ks vajec
  • 0.5 balenia kypriaci prášok do pečiva
  • pl horúcej vody
  • pl slnečnicový olej
  • 200 čerešne
  • mučkový cukor
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nachystáme si ingrediencie.

Čerešňová bublanina - krok prípravy 1
2. Krok

Rozdelíme si vajíčka na bielka a žĺtka.

Čerešňová bublanina - krok prípravy 2
3. Krok

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a keď sú už čiastočne vymiešané, pridáme olej a horúcu vodu. Miešame.

Čerešňová bublanina - krok prípravy 3
4. Krok

Bielky vymiešame so štipkou soli. Nachystáme si vymiešané bielky, žĺtkové cesto, preosiatu múku + kypriaci prášok.

Čerešňová bublanina - krok prípravy 4
5. Krok

Spojíme do jedného cesta a vylejeme do misy na pečenie, vopred vymastenou a vysypanou múkou.

Čerešňová bublanina - krok prípravy 5
6. Krok

Vylejeme a pekne poukladáme vykôstkované čerešne. Pečieme pri teplote 180C približne 25 minút.

Čerešňová bublanina - krok prípravy 6
7. Krok

Podávame posypané múčkovým cukrom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
3 months ago

ukladam, krasny a jednoduchy recept

Top kategórie