FOTORECEPT Čerešňová bublanina
Vláčne piškótové cesto plné čerešní
- 45Minút
- 8Počet porcií
Ingrediencie
- 200 g polohrubá múka
- 100 g kryštálového cukru
- 4 ks vajec
- 1⁄2 balenia kypriaci prášok do pečiva
- 3 pl horúca voda
- 2 pl slnečnicový olej
- 200 g čerešne
- mučkový cukor
- soľ
Postup
Nachystáme si ingrediencie.
Rozdelíme si vajíčka na bielka a žĺtka.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a keď sú už čiastočne vymiešané, pridáme olej a horúcu vodu. Miešame.
Bielky vymiešame so štipkou soli. Nachystáme si vymiešané bielky, žĺtkové cesto, preosiatu múku + kypriaci prášok.
Spojíme do jedného cesta a vylejeme do misy na pečenie, vopred vymastenou a vysypanou múkou.
Vylejeme a pekne poukladáme vykôstkované čerešne. Pečieme pri teplote 180C približne 25 minút.
Podávame posypané múčkovým cukrom.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Čerešňová bublanina
Vláčne piškótové cesto plné čerešní
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/a2waC4_EA4w5j9z_6dK5/2392f2ff9798d50a1b94ba86104acdd3.jpeg)
Nachystáme si ingrediencie.
Rozdelíme si vajíčka na bielka a žĺtka.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a keď sú už čiastočne vymiešané, pridáme olej a horúcu vodu. Miešame.
Bielky vymiešame so štipkou soli. Nachystáme si vymiešané bielky, žĺtkové cesto, preosiatu múku + kypriaci prášok.
Spojíme do jedného cesta a vylejeme do misy na pečenie, vopred vymastenou a vysypanou múkou.
Vylejeme a pekne poukladáme vykôstkované čerešne. Pečieme pri teplote 180C približne 25 minút.
Podávame posypané múčkovým cukrom.