Častkovské rožteky

Častkovské rožteky

REKLAMA

Výborný dezert pre tých, čo milujú kombináciu orechovej a čokoládovej chuti.

  • 65Minút
  • 30Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Cesto

  • 150 mleté vlašské orechy
  • 100 strúhanka
  • 250 práškový cukor
  • vajce
  • vaječný bielok

Krém

  • 250 ml mlieko
  • lyžice solamyl
  • lyžice kakao
  • lyžice práškový cukor
  • 250 maslo
  • lyžica rum

Poleva

  • 100 čokoláda na varenie
  • lyžice mlieko
  • lyžica rastlinný tuk
REKLAMA

Postup

1. Krok

Prvým krokom je príprava cesta. Orechy, strúhanku a cukor zmiešame potom pridáme vajce spolu s bielkom a vymiešame, tak, aby cesto bolo hladké. Z cesta vytvoríme valec, z ktorého odkrajujeme rovnako veľké časti. Tie potom vytvarujeme do malých rožtekov a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch, približne 20min (do zlatohneda).

2. Krok

Ďalším dôležitým krokom je príprava krému. Mlieko, solamyl a kakao dáme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny, do ktorej po lyžičkách zapracujeme vychladnutú mliečnu kašu s lyžicou rumu. Po vychladnutí nanesieme kuchárskym vrecúškom/zdobičkou pripravený krém na rožteky.

3. Krok

V teplom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s mliekom a tukom. V mierne vychladnutej poleve namáčame (prípadne lyžicou polievame) rožteky ozdobenou stranou, priamo na krém. Na záver necháme v chlade úplne stuhnúť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
20 days ago

Vynikajuci, super, musím chváliť.