REKLAMA

Canas de chocolate

Autentický španielsky recept na návykové koláčiky z lístkového cesta plnené čokoládou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 lístkové cesto Pridané do
  • 100 g mliečnej alebo horkej čokolády Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • 2 pl hnedého cukru Pridané do
  • múku na pomúčenie dosky Pridané do
  • 20 g čokoládovej ryže na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Predhrejeme rúru na 170 stupňov

2. Krok

Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, ktorý rozkrojíme na 4 rovnaké obdĺžniky (rozkrojiť pozdĺžne a potom na polovicu)

3. Krok

Na každý malý obdĺžniček dáme 1 štráfik čokolády (1x4 kocky). Okraje lístkového cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Preložíme na polovicu a spojíme okraje

4. Krok

Nožíkom spravíme jemné dekoratívne zárezy po boku každej taštičky. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, jemne posypeme cukrom a dáme piecť do rúry do zlatista (bude to trvať okolo 8-10 minút)

5. Krok

Teplé cañas potrieme vodou a nasypeme na nich dekoratívne kúsky čokolády

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov