REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/uz3mUGvTthdok4OWe1C0/e4ffd95e1b7da4bb1172f0fbad4e76.jpeg)
Canas de chocolate
35 min
1
Autentický španielsky recept na návykové koláčiky z lístkového cesta plnené čokoládou.
35 min
1
Ingrediencie
porcií
4
- 1 lístkové cesto
- 100 g mliečnej alebo horkej čokolády
- 1 vajíčko
- 2 pl hnedého cukru
- múku na pomúčenie dosky
- 20 g čokoládovej ryže na posypanie

REKLAMA
Postup
1. Krok
Predhrejeme rúru na 170 stupňov
2. Krok
Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, ktorý rozkrojíme na 4 rovnaké obdĺžniky (rozkrojiť pozdĺžne a potom na polovicu)
3. Krok
Na každý malý obdĺžniček dáme 1 štráfik čokolády (1x4 kocky). Okraje lístkového cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Preložíme na polovicu a spojíme okraje
4. Krok
Nožíkom spravíme jemné dekoratívne zárezy po boku každej taštičky. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, jemne posypeme cukrom a dáme piecť do rúry do zlatista (bude to trvať okolo 8-10 minút)
5. Krok
Teplé cañas potrieme vodou a nasypeme na nich dekoratívne kúsky čokolády
Vypadá luxusne❤