Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

REKLAMA

Keď som ich raz doma skúšala pripraviť, nedopadlo to úplne najlepšie. Ale dala som im druhú šancu a teda poviem vám, že lepšie rozhodnutie som urobiť nemohla 🙂 Pôvodný recept som si prispôsobila a dopadlo to vynikajúco!

  • 120Minút
  • 30Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 30
  • 500 špaldová celozrnná polohrubá múka
  • ks vajce
  • 100 ml voda
  • 500 zemiaky
  • 125 bryndza
  • pl ricotta
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäknú. Popučíme ich na jemnú kašu a necháme trochu vychladnúť.

2. Krok

V miske alebo na pracovnú dosku dáme múku, v ktorej urobíme jamku a pridáme časť zemiakov (asi 2-3 kopcovité lyžice) a vajíčko.

REKLAMA
3. Krok

Cesto vymiesime, pridávame vodu podľa hustoty a nezabudneme pridať aj štipku soli.

4. Krok

Keď je cesto hladké a vymiesené rozdelíme ho na 2 časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske.

5. Krok

Pohárom vykrojíme kolieska a do každého z nich dáme bryndzovú náplň, ktorú sme pripravili zmiešaním zvyšných zemiakov, bryndze a ricotty (môžete pridať aj pažítku alebo nasekanú vňať jarnej cibuľky).

REKLAMA
6. Krok

Naplnené kolieska preložíme na polovicu tak, aby sme pri prekladaní nestlačili stred s náplňou a okraje k sebe pritlačíme (mne sa osvedčilo popritláčať vidličkou a spoj ešte raz orezať pomocou pohára, ktorým sa vykrajovali kolieska z cesta).

7. Krok

Takto pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

8. Krok

Podávame s opečenou slaninkou, cibuľou a kyslou smotanou alebo ricottou.

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie