Bryndzové pirohy

120 min
1
REKLAMA

Keď som ich raz doma skúšala pripraviť, nedopadlo to úplne najlepšie. Ale dala som im druhú šancu a teda poviem vám, že lepšie rozhodnutie som urobiť nemohla 🙂 Pôvodný recept som si prispôsobila a dopadlo to vynikajúco!

120 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30
  • 500 g spelt wholemeal semi - coarse flour Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 100 ml voda Pridané do
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 125 g bryndza Pridané do
  • 2 pl ricotta Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäknú. Popučíme ich na jemnú kašu a necháme trochu vychladnúť.

2. Krok

V miske alebo na pracovnú dosku dáme múku, v ktorej urobíme jamku a pridáme časť zemiakov (asi 2-3 kopcovité lyžice) a vajíčko.

3. Krok

Cesto vymiesime, pridávame vodu podľa hustoty a nezabudneme pridať aj štipku soli.

4. Krok

Keď je cesto hladké a vymiesené rozdelíme ho na 2 časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske.

5. Krok

Pohárom vykrojíme kolieska a do každého z nich dáme bryndzovú náplň, ktorú sme pripravili zmiešaním zvyšných zemiakov, bryndze a ricotty (môžete pridať aj pažítku alebo nasekanú vňať jarnej cibuľky).

6. Krok

Naplnené kolieska preložíme na polovicu tak, aby sme pri prekladaní nestlačili stred s náplňou a okraje k sebe pritlačíme (mne sa osvedčilo popritláčať vidličkou a spoj ešte raz orezať pomocou pohára, ktorým sa vykrajovali kolieska z cesta).

7. Krok

Takto pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

8. Krok

Podávame s opečenou slaninkou, cibuľou a kyslou smotanou alebo ricottou.

Komentáre (1)

Terka 22. 5. 2021

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov