Bryndzové pirohy

REKLAMA

Keď som ich raz doma skúšala pripraviť, nedopadlo to úplne najlepšie. Ale dala som im druhú šancu a teda poviem vám, že lepšie rozhodnutie som urobiť nemohla 🙂 Pôvodný recept som si prispôsobila a dopadlo to vynikajúco!

  • 120Minút
  • 30Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30
  • 500 g špaldová celozrnná polohrubá múka Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 100 ml voda Pridané do
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 125 g bryndza Pridané do
  • 2 polievková lyžica ricotta Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäknú. Popučíme ich na jemnú kašu a necháme trochu vychladnúť.

2. Krok

V miske alebo na pracovnú dosku dáme múku, v ktorej urobíme jamku a pridáme časť zemiakov (asi 2-3 kopcovité lyžice) a vajíčko.

3. Krok

Cesto vymiesime, pridávame vodu podľa hustoty a nezabudneme pridať aj štipku soli.

4. Krok

Keď je cesto hladké a vymiesené rozdelíme ho na 2 časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske.

5. Krok

Pohárom vykrojíme kolieska a do každého z nich dáme bryndzovú náplň, ktorú sme pripravili zmiešaním zvyšných zemiakov, bryndze a ricotty (môžete pridať aj pažítku alebo nasekanú vňať jarnej cibuľky).

6. Krok

Naplnené kolieska preložíme na polovicu tak, aby sme pri prekladaní nestlačili stred s náplňou a okraje k sebe pritlačíme (mne sa osvedčilo popritláčať vidličkou a spoj ešte raz orezať pomocou pohára, ktorým sa vykrajovali kolieska z cesta).

7. Krok

Takto pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

8. Krok

Podávame s opečenou slaninkou, cibuľou a kyslou smotanou alebo ricottou.

Komentáre (1)

Terka 22. 5. 2021

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové pirohy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapekaný karfiol so zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekaný karfiol so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lekvárové perky so zemiakového cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové pirohy s ricottou a malinami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové pirohy s ricottou a malinami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduchá zapekaná cuketa s vajcom
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové pirohy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapekaný karfiol so zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekaný karfiol so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lekvárové perky so zemiakového cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové pirohy s ricottou a malinami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové pirohy s ricottou a malinami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduchá zapekaná cuketa s vajcom
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image foodbytinka

Bryndzové pirohy

Keď som ich raz doma skúšala pripraviť, nedopadlo to úplne najlepšie. Ale dala som im druhú šancu a teda poviem vám, že lepšie rozhodnutie som urobiť nemohla 🙂 Pôvodný recept som si prispôsobila a dopadlo to vynikajúco!

120
Minút
30
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäknú. Popučíme ich na jemnú kašu a necháme trochu vychladnúť.

2. Krok

V miske alebo na pracovnú dosku dáme múku, v ktorej urobíme jamku a pridáme časť zemiakov (asi 2-3 kopcovité lyžice) a vajíčko.

3. Krok

Cesto vymiesime, pridávame vodu podľa hustoty a nezabudneme pridať aj štipku soli.

4. Krok

Keď je cesto hladké a vymiesené rozdelíme ho na 2 časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske.

5. Krok

Pohárom vykrojíme kolieska a do každého z nich dáme bryndzovú náplň, ktorú sme pripravili zmiešaním zvyšných zemiakov, bryndze a ricotty (môžete pridať aj pažítku alebo nasekanú vňať jarnej cibuľky).

6. Krok

Naplnené kolieska preložíme na polovicu tak, aby sme pri prekladaní nestlačili stred s náplňou a okraje k sebe pritlačíme (mne sa osvedčilo popritláčať vidličkou a spoj ešte raz orezať pomocou pohára, ktorým sa vykrajovali kolieska z cesta).

7. Krok

Takto pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

8. Krok

Podávame s opečenou slaninkou, cibuľou a kyslou smotanou alebo ricottou.

Ingrediencie
500 g
špaldová celozrnná polohrubá múka
2 ks
vajce
100 ml
voda
500 g
zemiaky
125 g
bryndza
2 polievková lyžica
ricotta