REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/N76TT8xqe4iC1PWNQ8eh/9c3312a43de1a644f0ad9e64aedd69.jpeg)
Bryndzové pagáčiky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
36
- 250 g hladká múka
- 250 g bryndza
- 250 g maslo
- pol ČL soľ
- 1 kypriaci prášok
- 1 Úplný vajce do cesta
- 1 žĺtok na potretie
- na posypanie sezam
- úplný rasca
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
V miske zmiešame preosiatu hladkú múku so soľou a kypriacim práškom a postupne pridáme aj ostatné ingrediencie. Vymiesime hladké cesto, ktoré dáme na 2 hodiny do chladničky.
2. Krok
Po 2 hodinách si cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vytvarujeme malé pagáčiky (veľkosť je na vás) a dávame ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Krok
Pagáčiky potrieme rozšľahaným žĺtkom,posypeme sezamom a rascou a dáme piecť na 180°C asi na 25 minút, alebo kým nebudú zlatisté.