REKLAMA

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 250 g polohrubá múka Pridané do
  • 250 soľ g Bryndza Pridané do
  • 1 kyslá smotana Pridané do
  • 300 g slanjna Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v recepte je len približné, bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali 1 ČL soli. Keď voda vrie, cez sitko na halušky do nej nahádžeme cesto. Tu a tam varechou halušky zľahka premiešame. Varíme asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch. Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať. Vrátime do hrnca, polejeme roztopeným maslom, pridáme bryndzu, 1 PL kyslej smotany a všetko spolu premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme. Podávame s kyslou smotanou, opraženou domácou slaninou a ozdobíme pažítkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4954 receptov

Lacné jedlá

1543 receptov

Kuracie mäso

800 receptov

Mäsité jedlá

2285 receptov

Nátierky

333 receptov

Dezert

3835 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Rýchle jedlá

4202 receptov