REKLAMA
   
Bravčový guláš so zemiakmi
Recept na tradičný bravčový guláš so zemiakmi.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 500 g bravčového mäsa
 - 500 ml hovädzieho vývaru
 - 2 ks Cibuľa
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 2 Lyžice hladká múka
 - 1 lyžička mletej červenej papriky
 - 1 lyžička majoránky
 - 1 lyžička mletej rasce
 - 1 Lyžice paradajkového pretlaku
 - soľ a korenie podľa chuti
 - olej na smaženie
 - zemiaky
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 120 min.
1. Krok 
  V hrnci rozohrejte olej a pridajte naň nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nezíska zlatistú farbu.
2. Krok 
  Potom pridajte cesnak a na kocky nakrájané mäso. Opečte mäso so všetkých strán a do hrnca nasypte mletú sladkú červenú papriku, mletú rascu a majoránku. Všetko dobre spolu premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozpustili.
3. Krok 
  Pridajte paradajkový pretlak a opäť premiešajte.
4. Krok 
  Postupne pridávajte hovädzí vývar a zakryte hrniec. Takto guláš varíme na miernom ohni približne 1 hodinu.
5. Krok 
  V druhom hrnci uvarte zemiaky do mäkka. Keď je guláš hotový pridajte doň uvarené zemiaky a dochuťte ho soľou a korením podľa chuti.
Majoranka sa dava do jedla kratko pred dokoncenim.V ziadnom pripade sa nevari lebo zhorkne.Ja ju v dlani pomrvim a hned nato odstavim zo sporaka.A neviem preco dava varit zemiaky osve.Normalne ich dam varit k masu.