:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/8c8029d0fc6bbc066df2b81e008ace.jpeg)
Bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Rýchle a jednoduché kotlety z bravčovej panenky s výbornou smotanovo - horčicovou omáčkou.
Ingrediencie
Príprava
- 4 plátky bravčová panenka
- 1 čl soľ
- 1 čl čierneho korenia
- 2 čl slnečnicového oleja
Omáčka
- 2 čl slnečnicového oleja
- 240 ml kuracieho vývaru
- 1 pl celozrnnej horčice
- 120 ml smotany na šľahanie
- Štipka worčestrovej omáčky
Servírovanie
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať
- čerstvo mleté čierne korenie
- varené alebo pečené zemiaky

Postup
Rúru na pečenie si predhrejeme na 175 °C.
Bravčové kotlety položíme na tanier a posypeme soľou a korením.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/a351169a5beb323b52156c936214ef.jpeg)
Zdroj: Youtube
Olej zohrejeme vo veľkej panvici na silnom ohni. Po chvíli vložíme kotlety na panvicu a opekáme asi 3 minúty do zlatista z každej strany.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/1a271205a8354fd19ee35e3c38b5e8.jpeg)
Zdroj: Youtube
Kotlety preložíme na pekáč a vložíme ich do rúry na 5 - 6 minút, kým nie sú v strede ružové.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/75d493cebe063fdb827a54a884a9c4.jpeg)
Zdroj: Youtube
Medzitým na panvicu prilejeme kurací vývar a miešame ho zhruba 4 minúty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/9bcbc0ceb68c580e03c82c24212594.jpeg)
Zdroj: Youtube
Postupne pridávame horčicu, smotanu a worcestrovú omáčku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/b1d5f2722b9f4eb3c993e9ef1629f9.jpeg)
Zdroj: Youtube
Všetko spolu premiešame a varíme približne 5 minút, dokiaľ omáčka nezhustne.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/1331bf8e36bf7314091e34cf122f9d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Po upečení preložíme kotlety na teplý tanier a necháme niekoľko minút odpočívať. Následne ich polejeme pripravenou omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a čiernym korením.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/02vI0ucjV5BhhqmAxyl2/025acbe7f38222da05112d42ce458f.jpeg)
Zdroj: Youtube
Servírujeme ich napríklad s varenými alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť :D
Vynikajúce!