REKLAMA
   
Zdroj: NRedmond from Getty Images Signature
Bravčová panenka na prírodno s ryžou
Jednoduchý recept na bravčovú panenku pripravenú na prírodný spôsob so šťavnatou ryžou.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 Mäso a marináda
- 800 g bravčová panenka
 - 2 ks cesnak
 - 1 lyžička mleté čierne korenie
 - 2 Lyžice olej
 
Ryža
- 2 šálky ryža
 - 4 šálky voda
 - 1 lyžička soľ
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Panenku pripravte na marináciu. Umývajte mäso, očistite od tukov, nakrájajte na plátky a posypte cesnakom a korením. Položte do misky, pridajte olej a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
2. Krok 
  Medzitým varite ryžu. Dajte 2 šálky ryže do hrnca, pridajte 4 šálky vody a lyžičku soli. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte vrieť asi 15 minút, alebo kým ryža nie je mäkká.
3. Krok 
  Zatiaľ na panvici rozpáľte olej a pridajte marinované mäso. Pečte z každej strany asi 5 minút, alebo kým mäso nie je hotové.
4. Krok 
  Nakoniec servírujte pečené mäso s ryžou. Dobrú chuť!