REKLAMA

Zdroj: FB: Čo dnes variť a piecť?

Batáty s bryndzou

Super recept na plnené batáty s bryndzou, šunkou, pórom, kyslou smotanou a schwarzwaldskou šunkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 4 bataty Pridané do
  • 4 ks schwarzwaldská šunka Pridané do
  • 200 g šunky Pridané do
  • 1 ks pór Pridané do
  • 150 g bryndze Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Batáty dobre umyte a upečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia približne 45 - 60 minút dokým nebudú mäkké.

2. Krok

Medzitým si na panvici opražte na jemno nakrájanú šunku a pór. Po oprážaní pridajte bryndzu a nechajte ju rozpustiť. Hotovú zmes dochuťte soľou a korením.

3. Krok

Keď sú batáty upečené, pozdĺžne ich prekrojte na polovicu a jemne vydlabte. Nechajte však okolo 1 cm batátu okolo okrajov, aby sa nerozpadli.

4. Krok

Vydlabané batáty naplňte pripravenou šunkovo-bryndzovou zmesou zmiešanou so stredom batátu a vložte späť do rúry na 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.

5. Krok

Batáty plnené bryndzou, šunkou a pórom podávajte teplé, s kopčekom kyslej smotany a obmotané schwarzwaldskou šunkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov