REKLAMA

Zdroj: FB: Čo dnes variť a piecť?

Batáty s bryndzou

Super recept na plnené batáty s bryndzou, šunkou, pórom, kyslou smotanou a schwarzwaldskou šunkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 4 bataty Pridané do
  • 4 ks schwarzwaldská šunka Pridané do
  • 200 g šunky Pridané do
  • 1 ks pór Pridané do
  • 150 g bryndze Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Batáty dobre umyte a upečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia približne 45 - 60 minút dokým nebudú mäkké.

2. Krok

Medzitým si na panvici opražte na jemno nakrájanú šunku a pór. Po oprážaní pridajte bryndzu a nechajte ju rozpustiť. Hotovú zmes dochuťte soľou a korením.

3. Krok

Keď sú batáty upečené, pozdĺžne ich prekrojte na polovicu a jemne vydlabte. Nechajte však okolo 1 cm batátu okolo okrajov, aby sa nerozpadli.

4. Krok

Vydlabané batáty naplňte pripravenou šunkovo-bryndzovou zmesou zmiešanou so stredom batátu a vložte späť do rúry na 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.

5. Krok

Batáty plnené bryndzou, šunkou a pórom podávajte teplé, s kopčekom kyslej smotany a obmotané schwarzwaldskou šunkou.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4195 receptov

Mäsité jedlá

2021 receptov

Dezert

3171 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1179 receptov

Večera

3868 receptov

Cestoviny

463 receptov