REKLAMA
   
Banánový chlebík s orechmi a čokoládou
Vláčny, voňavý a ideálny k rannej káve
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
10
 - 3 ks zrelé banány
 - 100 g roztopeného masla
 - 100 g trstinového alebo kryštálového cukru
 - 1 bal vanilkového cukru
 - 1 čl mletej škorice
 - 1⁄2 čl soli
 - 1 čl Prášku do pečiva
 - 1⁄2 čl Čajové Sódy bikarbóny
 - 200 g polohrubej alebo hladkej múky
 - 80 g nasekaných orechov vlašské alebo iné
 - 100 g nasekanej horkej čokolády alebo čokoládových kúskov
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 75 min.
1. Krok 
  Predhrej rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev). Formu na chlebík vylož papierom na pečenie alebo ju vymasti a vysyp múkou.
2. Krok 
  Roztlač banány vidličkou na kašu.
3. Krok 
  Pridaj roztopené maslo, cukor, vanilkový cukor a vajcia, premiešaj.
4. Krok 
  V druhej miske zmiešaj múku, soľ, škoricu, prášok do pečiva a sódu.
5. Krok 
  Spoj suché a mokré suroviny, premiešaj len do spojenia.
6. Krok 
  Nakoniec vmiešaj orechy a čokoládu.
7. Krok 
  Cesto nalej do formy a peč 50–60 minút, kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.
8. Krok 
  Po upečení nechaj chlebík odpočívať aspoň 15–20 minút na mriežke.
9. Krok 
  Tip: Pre extra vláčnosť môžeš pridať 2 PL jogurtu alebo kyslej smotany.