REKLAMA
Banánový chlebík s orechmi a čokoládou
Vláčny, voňavý a ideálny k rannej káve
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 3 ks zrelé banány
- 100 g roztopeného masla
- 100 g trstinového alebo kryštálového cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 1 čl mletej škorice
- 1⁄2 čl soli
- 1 čl Prášku do pečiva
- 1⁄2 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 200 g polohrubej alebo hladkej múky
- 80 g nasekaných orechov vlašské alebo iné
- 100 g nasekanej horkej čokolády alebo čokoládových kúskov
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Predhrej rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev). Formu na chlebík vylož papierom na pečenie alebo ju vymasti a vysyp múkou.
2. Krok
Roztlač banány vidličkou na kašu.
3. Krok
Pridaj roztopené maslo, cukor, vanilkový cukor a vajcia, premiešaj.
4. Krok
V druhej miske zmiešaj múku, soľ, škoricu, prášok do pečiva a sódu.
5. Krok
Spoj suché a mokré suroviny, premiešaj len do spojenia.
6. Krok
Nakoniec vmiešaj orechy a čokoládu.
7. Krok
Cesto nalej do formy a peč 50–60 minút, kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.
8. Krok
Po upečení nechaj chlebík odpočívať aspoň 15–20 minút na mriežke.
9. Krok
Tip: Pre extra vláčnosť môžeš pridať 2 PL jogurtu alebo kyslej smotany.