REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Babičkin autentický teľací rezeň v pečive

Teľací rezeň, obľúbený v rakúskej kuchyni, je skutočným kulinárskym zážitkom. Je jemný, chrumkavý a lahodný! Tento klasický pokrm sa tradične pripravuje z mäkčených plátkov teľacieho mäsa, ktoré sa obalia v múke, vajci a strúhanke a potom sa vyprážajú dozlatista. Najlepšie si ho vychutnáte priamo z panvice, kým má ešte tú návykovú chrumkavú štruktúru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Teľacie rezne Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 12 pohár múka Pridané do
  • 2 Vajcia, rozšľahané Pridané do
  • 1 pohár strúhanka Pridané do
  • Repkový alebo rastlinný olej na vyprážanie Pridané do
  • Plátky citróna na podávanie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Teľacie kotlety najprv z oboch strán osolíme a okoreníme.

2. Krok

Pripravte tri plytké misy. Do prvej z nich nasypte múku. Do druhej rozšľahajte vajcia. Do tretej misky pridajte strúhanku.

3. Krok

Každý kúsok teľacieho mäsa najprv obalte v múke, pričom sa uistite, že ste vytriasli prebytočnú múku. Potom ho ponorte do rozšľahaného vajíčka, aby bolo úplne pokryté. Nakoniec ho ponorte do strúhanky a jemne pritlačte, aby sa naň dobre prilepila vrstva.

4. Krok

Tento postup opakujte, kým nie sú všetky kúsky teľacieho mäsa dobre obalené.

5. Krok

Rozpáľte panvicu s olejom na strednom ohni.

6. Krok

Teľacie kotlety smažte z oboch strán dozlatista, čo by malo trvať asi 3-4 minúty z každej strany.

7. Krok

Po skončení vyprážania ich položte na papierovú utierku, aby sa z nich vytiahol prebytočný olej.

8. Krok

Pri podávaní ich položte na tanier a vytlačte na ne čerstvú citrónovú šťavu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1294 receptov