REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Ako pripraviť lahodné citrónové kuracie mäso Francaise

Toto je jedno z mojich jedál, keď chcem rodine dopriať niečo výnimočné. Nádherne upečené kuracie mäso marinované v krémovom vaječnom cestíčku a preliate citrónovou omáčkou nikdy nesklame. Verte mi, že keď raz ochutnáte toto pikantné kura Francaise, pridáte si ho na zoznam svojich obľúbených receptov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Vykostené kuracie prsia Pridané do
  • 12 pohár múka Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 2 pl mlieko Pridané do
  • 12 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 12 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 pl olivový olej Pridané do
  • 2 pl maslo Pridané do
  • 1 pohár Kurací vývar Pridané do
  • 1 Citrón, odšťavený Pridané do
  • 14 pohár čerstvá petržlenová vňať, jemne nasekaná Pridané do
  • plátky citróna na ozdobu Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Začnite prípravou kuracích pŕs. Mali by byť dostatočne tenké, aby boli krehké a rovnomerne upečené. Ak sú príliš hrubé, opatrne ich vodorovne nakrájajte alebo naklepte na hrúbku asi 1/4 až 1/2 palca.

2. Krok

V plytkej miske zmiešajte múku, soľ a korenie. V inej miske rozšľahajte vajcia s mliekom. Táto dvojfázová úprava dodá kurčaťu úžasnú chuť a štruktúru, preto ju určite nevynechajte.

3. Krok

Olej rozohrejte vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom na strednom ohni. Kým sa zohreje, obalte každý kúsok kurčaťa v múke a potom vo vaječnej zmesi, pričom sa uistite, že je úplne obalené.

4. Krok

Na panvicu pridajte maslo. Keď sa rozpustí, pridajte kúsky kurčaťa. Panvicu nepreplňujte, možno budete musieť variť po častiach. Každú stranu pečte približne 3 - 4 minúty alebo dozlatista. Spôsob, ako zistiť pripravenosť, je pekná, chrumkavá zlatistá farba, pričom sa uistite, že je prepečené.

5. Krok

Kuracie mäso preložte na tanier. V tej istej panvici pridajte kurací vývar a citrónovú šťavu a dobre premiešajte, aby sa panvica odmastila. Priveďte ju do mierneho varu a nechajte ju niekoľko minút mierne zredukovať.

6. Krok

Kuracie mäso vráťte na panvicu a polejte ho omáčkou. Pridajte čerstvú nasekanú petržlenovú vňať a ozdobte plátkami citróna.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov