Zemiakové pagáče

REKLAMA

Výborné, nadýchané pagáče, ktoré piekla ešte moja babička.

  • 120Minút
  • 20Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Kvášok

  • 50 g čerstvé droždie Pridané do
  • 150 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 1 kávová lyžička kryštálový cukor Pridané do

Cesto (300ml - 1 hrnček)

  • 4 hrnčeky hladká múka špeciál Pridané do
  • 2 hrnčeky postrúhané uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 1 hrnček rastlinný olej Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 4 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 450 ml vlažné mlieko Pridané do

Na potretie

  • 1 ks vajce Pridané do
  • soľ Pridané do

Na povrch

  • sezam Pridané do
  • kmín Pridané do
  • postrúhaný tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kvások: vo vlažnom mlieku rozpustíme kávovú lyžičku cukru, rozdrobíme droždie, dobre rozmiešame a necháme vzísť kvások asi 10-15 minút.

2. Krok

1 hrnček - 300 ml Do misy preosejeme 4 hrnčeky múky, pridáme na jemno postrúhané zemiaky, ktoré sme uvarili v šupke, (šupku odstránime) olej, rozšľahané vajce, soľ, kvások a zvyšné vlažné mlieko. Vymiesime polotuhé cesto pomocou mixéra, robota alebo ručne, prikryjeme a necháme nakysnúť na teplom mieste asi jednu hodinu.

3. Krok

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a pomocou formičky priemer 5 cm vykrajujeme kolieska, nožom urobíme mriežku. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom, ukladáme s odstupom, nakoľko zväčšia objem. Každý pagáč potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, syrom. Na plechu necháme podkysnúť asi 15 minút. Upečieme do zlatista vo vyhriatej rúre, pri teplote 200°C. Celkovo som mala 3 plechy.

4. Krok

Necháme vychladnúť a podávame. Sú výborné, jemnučké, ľahké. Dobrú chuť!

Komentáre (1)

Lea 4. 10. 2021

Idem do toho a zrobim čim skôr.

Podobné recepty

Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Hamburger pagáče
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hamburger pagáče

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduché a chrumkavé oškvarkové pagáče
Recept od prémiového používateľa
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakové trojhranky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Hamburger pagáče
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hamburger pagáče

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduché a chrumkavé oškvarkové pagáče
Recept od prémiového používateľa
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakové trojhranky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Blazena_Sadovska

Zemiakové pagáče

Výborné, nadýchané pagáče, ktoré piekla ešte moja babička.

120
Minút
20
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Kvások: vo vlažnom mlieku rozpustíme kávovú lyžičku cukru, rozdrobíme droždie, dobre rozmiešame a necháme vzísť kvások asi 10-15 minút.

2. Krok

1 hrnček - 300 ml Do misy preosejeme 4 hrnčeky múky, pridáme na jemno postrúhané zemiaky, ktoré sme uvarili v šupke, (šupku odstránime) olej, rozšľahané vajce, soľ, kvások a zvyšné vlažné mlieko. Vymiesime polotuhé cesto pomocou mixéra, robota alebo ručne, prikryjeme a necháme nakysnúť na teplom mieste asi jednu hodinu.

3. Krok

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a pomocou formičky priemer 5 cm vykrajujeme kolieska, nožom urobíme mriežku. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom, ukladáme s odstupom, nakoľko zväčšia objem. Každý pagáč potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, syrom. Na plechu necháme podkysnúť asi 15 minút. Upečieme do zlatista vo vyhriatej rúre, pri teplote 200°C. Celkovo som mala 3 plechy.

4. Krok

Necháme vychladnúť a podávame. Sú výborné, jemnučké, ľahké. Dobrú chuť!

Ingrediencie
Kvášok
50 g
čerstvé droždie
150 ml
vlažné mlieko
1 kávová lyžička
kryštálový cukor
Cesto (300ml - 1 hrnček)
4 hrnčeky
hladká múka špeciál
2 hrnčeky
postrúhané uvarené zemiaky v šupke
1 hrnček
rastlinný olej
1 ks
vajce
4 čajová lyžička
soľ
450 ml
vlažné mlieko
Na potretie
1 ks
vajce
soľ
Na povrch
sezam
kmín
postrúhaný tvrdý syr