Zemiakové pagáče

REKLAMA

Výborné, nadýchané pagáče, ktoré piekla ešte moja babička.

  • 120Minút
  • 20Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Kvášok

  • 50 g čerstvé droždie Pridané do
  • 150 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 1 kávová lyžička kryštálový cukor Pridané do

Cesto (300ml - 1 hrnček)

  • 4 hrnčeky hladká múka špeciál Pridané do
  • 2 hrnčeky postrúhané uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 1 hrnček rastlinný olej Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 4 čl soľ Pridané do
  • 450 ml vlažné mlieko Pridané do

Na potretie

  • 1 ks vajce Pridané do
  • soľ Pridané do

Na povrch

  • sezam Pridané do
  • kmín Pridané do
  • postrúhaný tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kvások: vo vlažnom mlieku rozpustíme kávovú lyžičku cukru, rozdrobíme droždie, dobre rozmiešame a necháme vzísť kvások asi 10-15 minút.

2. Krok

1 hrnček - 300 ml Do misy preosejeme 4 hrnčeky múky, pridáme na jemno postrúhané zemiaky, ktoré sme uvarili v šupke, (šupku odstránime) olej, rozšľahané vajce, soľ, kvások a zvyšné vlažné mlieko. Vymiesime polotuhé cesto pomocou mixéra, robota alebo ručne, prikryjeme a necháme nakysnúť na teplom mieste asi jednu hodinu.

3. Krok

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a pomocou formičky priemer 5 cm vykrajujeme kolieska, nožom urobíme mriežku. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom, ukladáme s odstupom, nakoľko zväčšia objem. Každý pagáč potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, syrom. Na plechu necháme podkysnúť asi 15 minút. Upečieme do zlatista vo vyhriatej rúre, pri teplote 200°C. Celkovo som mala 3 plechy.

4. Krok

Necháme vychladnúť a podávame. Sú výborné, jemnučké, ľahké. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
Lea

Idem do toho a zrobim čim skôr.

Podobné recepty

Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakové trojhranky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hamburger pagáče
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hamburger pagáče

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Zemiakové pagáče zo špaldovej múky
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 11

Zemiakové pagáče zo špaldovej múky

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 11
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Vyprážané palacinky plnené šunkou a syrom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Černohorský rezeň so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakové trojhranky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hamburger pagáče
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hamburger pagáče

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Zemiakové pagáče zo špaldovej múky
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 11

Zemiakové pagáče zo špaldovej múky

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 11
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Vyprážané palacinky plnené šunkou a syrom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Černohorský rezeň so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Blazena_Sadovska

Zemiakové pagáče

Výborné, nadýchané pagáče, ktoré piekla ešte moja babička.

120
Minút
20
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Kvások: vo vlažnom mlieku rozpustíme kávovú lyžičku cukru, rozdrobíme droždie, dobre rozmiešame a necháme vzísť kvások asi 10-15 minút.

2. Krok

1 hrnček - 300 ml Do misy preosejeme 4 hrnčeky múky, pridáme na jemno postrúhané zemiaky, ktoré sme uvarili v šupke, (šupku odstránime) olej, rozšľahané vajce, soľ, kvások a zvyšné vlažné mlieko. Vymiesime polotuhé cesto pomocou mixéra, robota alebo ručne, prikryjeme a necháme nakysnúť na teplom mieste asi jednu hodinu.

3. Krok

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a pomocou formičky priemer 5 cm vykrajujeme kolieska, nožom urobíme mriežku. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom, ukladáme s odstupom, nakoľko zväčšia objem. Každý pagáč potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, syrom. Na plechu necháme podkysnúť asi 15 minút. Upečieme do zlatista vo vyhriatej rúre, pri teplote 200°C. Celkovo som mala 3 plechy.

4. Krok

Necháme vychladnúť a podávame. Sú výborné, jemnučké, ľahké. Dobrú chuť!

Ingrediencie
Kvášok
50 g
čerstvé droždie
150 ml
vlažné mlieko
1 kávová lyžička
kryštálový cukor
Cesto (300ml - 1 hrnček)
4 hrnčeky
hladká múka špeciál
2 hrnčeky
postrúhané uvarené zemiaky v šupke
1 hrnček
rastlinný olej
1 ks
vajce
4 čl
soľ
450 ml
vlažné mlieko
Na potretie
1 ks
vajce
soľ
Na povrch
sezam
kmín
postrúhaný tvrdý syr