dní
hod.
min.

Zemiakové pagáče zo špaldovej múky

REKLAMA
  • 90Minút
  • 45Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
45

Suroviny

  • hrnčeky špaldová múka
  • hrnčeky uvarené postrúhané zemiaky
  • žltky
  • 0.8 hrnčeka olej
  • kl soľ

Kvások

  • hrnček vlažné mlieko
  • 42 čerstvé droždie
  • kl cukor
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zmiešame si všetky suroviny na cesto. Nakoniec pridáme kvások, ktorý sme si predtým pripravili. Vymiesime cesto a necháme ho kysnúť zakryté na teplom mieste asi hodinu.

2. Krok

Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme pagáče.

3. Krok

Dávame na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným domácim vajíčkom.

4. Krok

Posypeme sezamom alebo strúhaným syrom a dáme do trúby.

5. Krok

Trúbu som si predhriala na 180 stupňov a piekla som kým pagáče neboli pekné zlaté.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (11)

4.3

Top kategórie