dní
hod.
min.

Zeleninové curry s plackami

REKLAMA

Trocha vegetarianskej exotiky

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Curry

  • ks kukurica
  • olivový olej
  • 0.5 ks chili paprička
  • mletá paprika - sladká
  • kari korenie
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • kari pasta
  • kokosové mlieko
  • ks mrkva
  • 0.3 ks kel
  • zväzok jarná cibuľa
  • strúčiky cesnak
  • ks cibuľa
  • ks paprika červená
  • ks fenikel
  • 0.5 ks baklažán
  • 0.5 balenie šampiňóny v konzerve

Placky

  • 600 hladká múka
  • ks biely jogurt
  • cl sóda bikarbóna
  • cl soľ
  • voda
REKLAMA

Postup

1. Krok

Všetku zeleninu si nakrájame na ľubovoľné tvary. Na olivovom oleji opražíme cibuľu a pridávame zeleninu v poradí mrkva, fenikel, paprika, necháme chvíľu restovať, ďalej pridáme baklažán, šampiňóny, kel a kukuricu. Osolíme, okoreníme, pridáme curry pastu a curry korenie, papriku a čili papričku. Necháme to spolu orestovať, po chvíli prikryjeme. Po 5 minútach pridáme kokosové mlieko a necháme to dusiť na miernom ohni do zmäknutia. Nakoniec prelisujeme cesnak a ešte dochutíme podľa potreby.

2. Krok

Ingrediencie na placky zmiešame všetky dokopy a vypracujeme mierne tuhé cesto. Necháme odstáť cca 20 minút pri izbovej teplote. Následne si odstáte cesto vygúľame na valček 5cm široký a krájame na rovnomerné kúsky podľa toho, aké veľké placky budeme robiť. Z týchto kúskov si urobíme guličky, ktoré rozgúľame na placky. Tieto opekáme na horúcej suchej panvici do zlata až hneda z oboch strán. Po upečení jednu stranu potierame vodou s olejom a prelisovaným cesnakom a ukladáme na seba.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (17)

4.3
7 months ago

Perfektný dôkaz, že aj bez mäsa sa dá uvariť výborné curry.

Top kategórie