REKLAMA

Zdroj: Ann_Zhuravleva from Getty Images

Zeleninová polievka s údeným mäsom

Toto je jednoduchý a výživný recept na polievku, v ktorej údené mäso skutočne vynikne svojou špecifickou chuťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks Biela repa Pridané do
  • 1 ks zeler Pridané do
  • 1 ks červená cibuľa Pridané do
  • 2 strúčik cesnak Pridané do
  • 200 g údené mäso Pridané do
  • 112 l voda Pridané do
  • 1 hrsť Petržlenová zelená Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 1 čajová lyžička Soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zeleninu dobre umyjeme, očistíme a potom nakrájame na malé kúsky.

2. Krok

Červenú cibu a cesnak nakrájame na drobno, potom údené mäso nakrájame na kocky.

3. Krok

V väčšom hrnci rozpálime maslo, pridáme cibuľu a cesnak, a potom opečieme, až kým cibuľa nezmení farbu na zlatohnedú.

4. Krok

Pridáme nakrájané mäso a dobre ho opečieme.

5. Krok

Potom pridáme ostatnú zeleninu, prilejeme vodu a pridáme bobkový list, soľ a korenie.

6. Krok

Polievku varíme na strednom ohni, kým zelenina nezmäkne a polievka sa poriadne nezmieša. To trvá približne 40 minút.

7. Krok

Na konci pridáme petržlenovú vňať.

8. Krok

Pred podávaním vyberte bobkové listy z polievky.

9. Krok

Podávame teplé, s čerstvým chlebom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

275 receptov

Obed

5000 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3887 receptov

Večera

4724 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov