REKLAMA

Zdroj: Ann_Zhuravleva from Getty Images

Zeleninová polievka s údeným mäsom

Toto je jednoduchý a výživný recept na polievku, v ktorej údené mäso skutočne vynikne svojou špecifickou chuťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks Biela repa Pridané do
  • 1 ks zeler Pridané do
  • 1 ks červená cibuľa Pridané do
  • 2 strúčik cesnak Pridané do
  • 200 g údené mäso Pridané do
  • 112 l voda Pridané do
  • 1 hrsť Petržlenová zelená Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 1 čajová lyžička Soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zeleninu dobre umyjeme, očistíme a potom nakrájame na malé kúsky.

2. Krok

Červenú cibu a cesnak nakrájame na drobno, potom údené mäso nakrájame na kocky.

3. Krok

V väčšom hrnci rozpálime maslo, pridáme cibuľu a cesnak, a potom opečieme, až kým cibuľa nezmení farbu na zlatohnedú.

4. Krok

Pridáme nakrájané mäso a dobre ho opečieme.

5. Krok

Potom pridáme ostatnú zeleninu, prilejeme vodu a pridáme bobkový list, soľ a korenie.

6. Krok

Polievku varíme na strednom ohni, kým zelenina nezmäkne a polievka sa poriadne nezmieša. To trvá približne 40 minút.

7. Krok

Na konci pridáme petržlenovú vňať.

8. Krok

Pred podávaním vyberte bobkové listy z polievky.

9. Krok

Podávame teplé, s čerstvým chlebom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov