REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FLQY1XuxzTaiNnrvVqAd/e7934eccfa0b95fbd96e1ca8bee5ee.jpeg)
Zapekanka
Máte doma staršie pečivo? Urobte si z neho na raňajky alebo večeru chutné zapekanky - typické poľské jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1 ks bageta
- 300 g huba
- 1 ks Cibuľa
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl soľ
- kečup
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FLQY1XuxzTaiNnrvVqAd/3cd4aea7fb0aac0f74e7e345eb2d63.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Huby nakrájame na drobno.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FLQY1XuxzTaiNnrvVqAd/3e12875a9fa76cb1e0b4cf631a965d.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Bagetu rozrežeme na polovicu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FLQY1XuxzTaiNnrvVqAd/1ce71db4cd96290d645cb7686f676e.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Na panvici orestujeme cibuľku s hríbmi. Po 5 minútach sú hríby pripravené a teraz ich môžeme osoliť a okoreniť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FLQY1XuxzTaiNnrvVqAd/61bde9c679ba2f6267a9825b13cf09.jpeg)
Zdroj: Youtube
5. Krok
Bagetu položíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na ňu položíme plátky syra, hríbovú zmes a postrúhaný syr.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FLQY1XuxzTaiNnrvVqAd/0768c0e66b94b6f13f3848a2e7edee.jpeg)
Zdroj: Youtube
6. Krok
Petržlenovú vňať nakrájame na drobno.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FLQY1XuxzTaiNnrvVqAd/023a138b5538944da2dc57b783f7e4.jpeg)
Zdroj: Youtube
7. Krok
Zapekanku pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 10 minút.
8. Krok
Po upečení ju postriekame kečupom a posypeme petržlenovou vňaťou.