REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kOwf5xhZ36mQh0JeQsRh/eb235f02d51f2a3f15fded721d8d32.jpeg)
Zajac špikovaný slaninou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 zajac
- slanina
- soľ mleté čierne korenie
- slnečnicový olej
- cesnak
- Cibuľa
- zemiaky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Umytého a osušeného zajaca rozporciujeme. Jednotlivé kúsky králika posolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom.
2. Krok
Zajaca preložíme do vymastenej zapekacej misy a prešpikujeme ho slaninou. Pridáme olúpanú, pokrájanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku.
3. Krok
Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C.
4. Krok
Nakoniec dáme dole alobal a zajaca necháme zapiecť.
5. Krok
Podávame s varenými zemiakmi alebo upečenými.