Zdroj: pixabay

Zabíjačková kapusta

120 min
REKLAMA

Na zabíjačku určite patrí aj príprava tejto kapustovej polievky.

120 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 brvačové koleno Pridané do
  • 100 g bravčové kože Pridané do
  • 200 g bravčové stehno Pridané do
  • 200 g bravčové pliecko Pridané do
  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 5 guličiek celé čierne korenie Pridané do
  • 3 guličky nové korenie Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 čl mletá rasca Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mäso, kože a koleno si dáme variť do vody.

2. Krok

Vodu si osolíme, pridáme korenia a bobkový list. Vložíme jendu očistenú cibuľu.

3. Krok

Všetko spolu varíme asi hodinu. Po tomto čase pridáme kapustu, ktorú sme si precedili od kapustnice. Tú si môžeme odložiť a podľa potreby polievku dokysliť.

4. Krok

Všetko spolu varím, kým nie je mäso na kolene mäkké. Mäso môžeme do polievky natrhať. Na záver už len polievku dochutíme cesnakom a podľa potreby ešte dosolíme.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1331 receptov

Lacné jedlá

707 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

979 receptov

Šaláty

101 receptov