REKLAMA

Zdroj: ValentynVolkov from Getty Images

Well done steak

Recept na lahodný Well done steak, ktorý sa hodí k obedu alebo na večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 250 g Kvalitný hovädzí steak Pridané do
  • 2 Lyžice Olivový olej Pridané do
  • 1 polievková lyžica maslo Pridané do
  • Pažítka podľa chuti Pridané do
  • Rozmarín podľa chuti Pridané do
  • Tymián podľa chuti Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Pripravte mäso. Malo by mať izbovú teplotu. Mäso by malo byť pred prípravou aspoň hodinu vonku. Keď je mäso pripravené, osoľte ho z oboch strán. Nebojte sa, že mäso presolíte. Hrubý zrnitý osolený povrch dodá mäsu tú správnu chuť.

2. Krok

Rozpáľte panvicu na stredne vysokú teplotu, najlepšie liatinovú. Pridajte na ňu olivový olej. Keď je panvica dostatočne rozpálená, vložte do nej mäso. Mali by ste počuť jemné prskanie.

3. Krok

Steak nechajte smažiť asi 2 minúty, potom ho otočte a nechajte smažiť ďalšie 2 minúty. Takto získate pekne prepečený povrch.

4. Krok

Potom pridajte maslo a bylinky. Maslo dodá steaku bohatšiu chuť a bylinky doplnia arómu. Steak opečte z oboch strán a prelievajte rozpusteným maslom. Pri tomto postupe stačí mäso opekať približne 4 minúty z každej strany.

5. Krok

Steak vyberte a nechajte ho 5 minút odpočívať. Opečené mäso bude šťavnatejšie a mäkšie.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Wellington steak recept

Hovädzie Wellington alebo sviečková Wellington je spôsob úpravy používaný hlavne v anglické kuchyni. Vzhľadom k náročnosti prípravy a vysokej cene surovín má povesť sviatočnej špeciality.

Sirloin steak

Pre milovníkov mäsa neexistuje nič lepšie ako kvalitný steak.

Diviaková stehná s omáčkou

Vynikajúce diviakové stehno, pomaly pečené, kým nie je jemné a šťavnaté. Toto robustné a obnovujúce jedlo je perfektné pre chladné zimné večery a špeciálne príležitosti.

Dokonalý steak v rúre

Reverse-seared steak má nádhernú kôrku a dokonale prepečený ružový stred. Príprava steaku týmto spôsobom môže trvať trochu dlhšie, ale stojí to za to.

Steak z bravčovej panenky

Recept na perfektný steak z bravčovej panenky.
Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Hovädzí steak s omáčkou
Videorecept

Hovädzí steak s omáčkou

Omáčka zo zeleného korenia je dokonalá omáčka na hovädzí steak. Určite vyskúšajte !

Dusená burgundská pečienka

Chutná burgundská pečienka s hojným množstvom vína. Tento tradičný recept je perfektný pre večeru alebo pre špeciálne príležitosti. Pečienka je jemná, zatiaľ čo víno dodáva hlbokú a robustnú chuť.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Wellington steak recept

Hovädzie Wellington alebo sviečková Wellington je spôsob úpravy používaný hlavne v anglické kuchyni. Vzhľadom k náročnosti prípravy a vysokej cene surovín má povesť sviatočnej špeciality.

Sirloin steak

Pre milovníkov mäsa neexistuje nič lepšie ako kvalitný steak.

Diviaková stehná s omáčkou

Vynikajúce diviakové stehno, pomaly pečené, kým nie je jemné a šťavnaté. Toto robustné a obnovujúce jedlo je perfektné pre chladné zimné večery a špeciálne príležitosti.

Dokonalý steak v rúre

Reverse-seared steak má nádhernú kôrku a dokonale prepečený ružový stred. Príprava steaku týmto spôsobom môže trvať trochu dlhšie, ale stojí to za to.

Steak z bravčovej panenky

Recept na perfektný steak z bravčovej panenky.
Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Hovädzí steak s omáčkou
Videorecept

Hovädzí steak s omáčkou

Omáčka zo zeleného korenia je dokonalá omáčka na hovädzí steak. Určite vyskúšajte !

Dusená burgundská pečienka

Chutná burgundská pečienka s hojným množstvom vína. Tento tradičný recept je perfektný pre večeru alebo pre špeciálne príležitosti. Pečienka je jemná, zatiaľ čo víno dodáva hlbokú a robustnú chuť.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4080 receptov

Mäsité jedlá

1976 receptov

Mascarpone

283 receptov

Cestoviny

453 receptov

Raňajky

1114 receptov

Večera

3750 receptov

Dezert

3051 receptov

Torty

350 receptov