REKLAMA

Zdroj: 5671698 Pixabay

Vyrobte si vlastnú čokoládovú polevu

Ako rada vidím tie žiariace oči, keď sa domáci koláč alebo muffiny podávajú s touto bohatou a lesklou čokoládovou polevou! Tento recept som vyskúšala už mnohokrát a nikdy ma nesklamal. Poleva je hladká, lesklá a má tú správnu konzistenciu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 200 g horkosladká čokoláda Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 3 Tablespoon Silná káva (voliteľne) Pridané do
  • 2 Tablespoon Med Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Ak si chcete recept na čokoládovú polevu pripraviť sami, čokoládu nahrubo nasekajte. Zistila som, že nasekanie čokolády pomáha jej rovnomernejšiemu rozpusteniu a zabraňuje vzniku hrudiek.

2. Krok

V malej ťažkej panvici na miernom ohni rozpustite maslo. Nebojte sa, že to chvíľu potrvá - kľúčom k hladkej poleve je trpezlivosť.

3. Krok

Keď sa maslo rozpustí, pridajte nasekanú čokoládu, kávu (ak ju používate) a med. Odporúčam pridať kávu, pretože čokoláda je vďaka nej hlbšia a bohatšia, ale nie je to povinné.

4. Krok

Za stáleho miešania topte, kým zmes nie je hladká. Odolajte pokušeniu zvýšiť teplotu, aby ste proces urýchlili - nechcete, aby sa čokoláda spálila!

5. Krok

Odstavte panvicu z ohňa a nechajte polevu asi 5 minút vychladnúť, aby trochu zhustla, a potom ju rozotrite na koláč alebo muffiny.

6. Krok

Čokoládovú polevu nalejte na koláč alebo muffiny a rovnomerne ju rozotrite. Vychutnajte si pochvalu svojich blízkych!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4239 receptov

Večera

4704 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Zaváranie

154 receptov

Banán

461 receptov

Nátierky

340 receptov