REKLAMA
Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale

Výborná vyprážaná tekvica v chrumkavej, ochutenej strúhanke😉 Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok velmi chutný!

REKLAMA
Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Recept nájdeš v tomto článku

Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 mladá tekvica Patizon Pridané do
  • 250 g strúhanka Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 1 kôra z citróna Pridané do
  • 2 kl mletá paprika Pridané do
  • 1 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 kl čili vločky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • trochu mlieka Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Patizón si pokrájame naplátky hrúbky prsta. Treba použiť celkom mladý patizón a vtedy ho netreba ani ošúpať a aj jeho semienka sa dajú pekne zjesť. Pokrájaný patizón trocha osolíme.

2. Krok

Na obalenie si zmiešame strúhanku, mletú papriku, čierne korenie, čili, citrónovú kôru a trocha soli. Dalej si pripravíme trochu múky a vyšlaháme vajíčka. Tekvice napokon klasickým spôsobom obalíme. Patizón vyprážame z oboch strán v dostatočnom množstve oleja.

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1
3. Krok

Takto pripravený patizón chutí výborne, je to ozaj pochúťka. Prílohu si už dá každý podla chuti. Ja som urobila zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1
4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov