REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3ukiMUPnucYFTRaKD7Cm/368d0e0e05ae84bed7766e3fd2cfe2.jpeg)
Zdroj: Olga Miltsova from Getty Images
Výborné palacinky z tvarohového cesta
Poznáte na raňajky niečo lepšie ako palacinky? A už ste ochutnali tie z tvarohového cesta? Jemnučké tvarohové cesto, čerstvé ovocie a šľahačka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 4 ks vajcia
- 400 ml mlieko
- 250 g tvaroh jemný hrudkovitý
- 250 g hladká múka
- 1 pl práškový cukor
- 180 ml smotana na šľahanie
- 1 bal vanilkový cukor
- maslo
- Štipka soli
- ovocie podľa chuti
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Vajíčka spolu s tvarohom vyšľaháme tyčovým mixérom do hladkej zmesi. Postupne pridáme mlieko, cukor, štipku soli a múku a poriadne metličkou premiešame.
2. Krok
Na horúcej panvici roztopíme malý kúsok masla. Z cesta pečieme tenké palacinky z oboch strán. Z tohto množstva vyjde cca. 15 kusov. Palacinky plníme vyšľahanou šľahačkou, ktorú dochutíme vanilkovým cukrom a čerstvým ovocím podľa svojej chuti.