REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Výborné jelenie stehno s brusnicami

Ak dostanete chuť na divinu, pripravte si jelenie stehno s brusnicami podľa tohto receptu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

Suroviny

  • 300 g jelenie stehno Pridané do
  • 30 g sterilizované brusnice Pridané do
  • 100 g Cibuľa Pridané do
  • hovädzí vývar Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do

Nálev

  • 3 diely voda Pridané do
  • 1 diel ocot Pridané do
  • 150 g koreňová zelenina Pridané do
  • oregano Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ako prvé si pripravíme nálev. Suroviny spolu zmiešame a prevaríme. Nálev budeme používať až keď vychladne.

2. Krok

Jelenie stehno umyjeme a zalejeme studeným nálevom. Necháme ho v zakrytej nádobe odpočívať 3 dni. Následne ho vyberieme a nakrájame.

3. Krok

Na rozplálenej panvici s olejom opečieme plátky stehna a odložíme ich bokom.

4. Krok

Vo výpeku osmažíme cibuľku, ktorú posypeme čiernym korením, červenou paprikou a pridáme opečené jelenie rezne.Všetko podlejeme vývarom a dusíme do mäkka.

5. Krok

Na záver omáčku dochutíme, pridáme brusnice a chvíľu spolu povaríme.

6. Krok

Uvarenú omáčku prepasírujeme.

7. Krok

Servírovať môžeme so žemľovou knedľou.

Podobné recepty

Jelení guláš s knedľou

Perfektný jelení guláš varený s brusnicami, zeleninou, vínom a knedľou.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Divina na smotane

Divina pripravená na smotane s brusnicami. Ako prílohu môžeme podávať žemľovú knedľu.

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.

Divinový kotlíkový guláš

Chutný guláš z diviny .

Najlepší guláš z diviaka

Najlepší kotlíkový guláš z diviaka aký som kedy jedla. Recept je na 10 litrový kotol.

Domáci slovenský guláš

Recept na perfektný domáci slovenský guláš, ktorý je zmesom jelenieho, hovädzieho a bravčového mäsa.

Vynikajúce jelenie ragú

Jelenie mäso pripravené na spôsob ragú je vynikajúca voľba.

Podobné recepty

Jelení guláš s knedľou

Perfektný jelení guláš varený s brusnicami, zeleninou, vínom a knedľou.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Divina na smotane

Divina pripravená na smotane s brusnicami. Ako prílohu môžeme podávať žemľovú knedľu.

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.

Divinový kotlíkový guláš

Chutný guláš z diviny .

Najlepší guláš z diviaka

Najlepší kotlíkový guláš z diviaka aký som kedy jedla. Recept je na 10 litrový kotol.

Domáci slovenský guláš

Recept na perfektný domáci slovenský guláš, ktorý je zmesom jelenieho, hovädzieho a bravčového mäsa.

Vynikajúce jelenie ragú

Jelenie mäso pripravené na spôsob ragú je vynikajúca voľba.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3980 receptov

Mäsité jedlá

1932 receptov

Mascarpone

271 receptov

Dezert

2918 receptov

Raňajky

1041 receptov

Cestoviny

448 receptov

Večera

3653 receptov

Šaláty

325 receptov