Vietnamská polievka

400 min
6
REKLAMA

Trochu exoticka veľmi chutná polievka

400 min
6
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • hovädzie kosti Pridané do
  • 350 g hovädzie mäso na polievku Pridané do
  • 2 ks kuracie stehienka Pridané do
  • 4 ks žltá cibuľa Pridané do
  • 1 ks červená cibuľa Pridané do
  • 50 g čerstvý zázvor Pridané do
  • 12 hlávky cesnak Pridané do
  • 1 ks škorica Pridané do
  • 4 ks badián Pridané do
  • celé čierne korenie Pridané do
  • nové korenie Pridané do
  • 2 pl sójovej omáčky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • rybacia omáčka Pridané do
  • chilli Pridané do
  • pak choi Pridané do
  • 1 ks jarná cibuľa Pridané do
  • 1 balenie rýžové rezance Pridané do
  • 1 ks limetka Pridané do
REKLAMA

Postup

Do veľkého hrnca dáme variť mäso a kosti. Počas varenia odoberáme z povrchu penu, ktorá sa vytvorí. Na panvici opražíme na polovicu prekrojené neošúpané žlté cibule so škoricou badiánom, korením a zázvorom nakrájaným na plátky. Vložíme to celé k mäsu a necháme variť 4 – 6 hodín, s tým, že kuracie stehná sa vytiahnu skôr, podobne aj hovädzie mäso, keď je uvarené. Medzi tým si na jemno nakrájame jarnú cibuľku, pak choi, červenú cibuľu a čili papričku. Uvarené mäso taktiež nakrájame. Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a prikryté necháme odstáť do zmäknutia. Hotový vývar precedíme cez sitko do druhého hrnca a dáme späť na sporák. Dochutíme sójovou a rybacou omáčkou, šťavou z citróna a môžeme podávať. Polievku nakladáme do misiek, kedy na spodok vložíme ryžové rezance, mäso, zalejeme to vývarom a navrch dáme na jemno nakrájanú zeleninu. Podľa chuti si priamo do misky môžeme pridať ešte sójovú a rybaciu omáčku či šťavu z limetky.

Komentáre (2)

doma_u_katky
17. 6. 2021

Toto určite musím vyskúšať

patrik_v_kuchyni 5. 3. 2021

Jedným slovom vynikajúce.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1513 receptov

Mäsité jedlá

667 receptov

Lacné jedlá

784 receptov

Raňajky

510 receptov

Pečivo

194 receptov

Pre diabetikov

605 receptov