dní
hod.
min.

Vietnamská polievka

REKLAMA

Trochu exoticka veľmi chutná polievka

  • 400Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • celé čierne korenie
  • ks limetka
  • balenie rýžové rezance
  • ks jarná cibuľa
  • pak choi
  • chilli
  • rybacia omáčka
  • soľ
  • pl sójovej omáčky
  • nové korenie
  • hovädzie kosti
  • ks badián
  • ks škorica
  • 0.5 hlávky cesnak
  • 50 čerstvý zázvor
  • ks červená cibuľa
  • ks žltá cibuľa
  • ks kuracie stehienka
  • 350 hovädzie mäso na polievku
REKLAMA

Postup

Do veľkého hrnca dáme variť mäso a kosti. Počas varenia odoberáme z povrchu penu, ktorá sa vytvorí. Na panvici opražíme na polovicu prekrojené neošúpané žlté cibule so škoricou badiánom, korením a zázvorom nakrájaným na plátky. Vložíme to celé k mäsu a necháme variť 4 – 6 hodín, s tým, že kuracie stehná sa vytiahnu skôr, podobne aj hovädzie mäso, keď je uvarené. Medzi tým si na jemno nakrájame jarnú cibuľku, pak choi, červenú cibuľu a čili papričku. Uvarené mäso taktiež nakrájame. Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a prikryté necháme odstáť do zmäknutia. Hotový vývar precedíme cez sitko do druhého hrnca a dáme späť na sporák. Dochutíme sójovou a rybacou omáčkou, šťavou z citróna a môžeme podávať. Polievku nakladáme do misiek, kedy na spodok vložíme ryžové rezance, mäso, zalejeme to vývarom a navrch dáme na jemno nakrájanú zeleninu. Podľa chuti si priamo do misky môžeme pridať ešte sójovú a rybaciu omáčku či šťavu z limetky.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (19)

4.6
8 hours ago
3 months ago

Toto určite musím vyskúšať

7 months ago

Jedným slovom vynikajúce.

Top kategórie