Vietnamská polievka

Vietnamská polievka

Trochu exoticka veľmi chutná polievka

  • 400Minút
  • 8Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 8
  • celé čierne korenie
  • Infinity ks limetka
  • Infinity balenie rýžové rezance
  • Infinity ks jarná cibuľa
  • pak choi
  • chilli
  • rybacia omáčka
  • soľ
  • Infinity pl sójovej omáčky
  • nové korenie
  • hovädzie kosti
  • Infinity ks badián
  • Infinity ks škorica
  • Infinity hlávky cesnak
  • Infinity čerstvý zázvor
  • Infinity ks červená cibuľa
  • Infinity ks žltá cibuľa
  • Infinity ks kuracie stehienka
  • Infinity hovädie mäso na polievku

Postup

Do veľkého hrnca dáme variť mäso a kosti. Počas varenia odoberáme z povrchu penu, ktorá sa vytvorí. Na panvici opražíme na polovicu prekrojené neošúpané žlté cibule so škoricou badiánom, korením a zázvorom nakrájaným na plátky. Vložíme to celé k mäsu a necháme variť 4 – 6 hodín, s tým, že kuracie stehná sa vytiahnu skôr, podobne aj hovädzie mäso, keď je uvarené. Medzi tým si na jemno nakrájame jarnú cibuľku, pak choi, červenú cibuľu a čili papričku. Uvarené mäso taktiež nakrájame. Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a prikryté necháme odstáť do zmäknutia. Hotový vývar precedíme cez sitko do druhého hrnca a dáme späť na sporák. Dochutíme sójovou a rybacou omáčkou, šťavou z citróna a môžeme podávať. Polievku nakladáme do misiek, kedy na spodok vložíme ryžové rezance, mäso, zalejeme to vývarom a navrch dáme na jemno nakrájanú zeleninu. Podľa chuti si priamo do misky môžeme pridať ešte sójovú a rybaciu omáčku či šťavu z limetky.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (17)

4.6
3 months ago

Jedným slovom vynikajúce.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie