REKLAMA

Zdroj: Freepik

Vianočný puding do mikrovlnnej rúry

Napriek tomu, že sa pripravuje v mikrovlnnej rúre, chuť a štruktúra tohto receptu zostávajú bohaté a poctivé, presne tak, ako by mal byť tradičný vianočný puding.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 100 g Zmäknuté nesolené maslo a ďalšie na vymastenie Pridané do
  • 100 g Tmavohnedý cukor Pridané do
  • 2 Veľké vajcia Pridané do
  • 100 g hladká múka Pridané do
  • 112 lyžička Zmes korenia (škorica, muškátový oriešok, zázvor) Pridané do
  • 250 g Zmes sušeného ovocia Pridané do
  • 50 ml brandy Pridané do
  • Kôra z jedného pomaranča Pridané do
  • 2 polievková lyžica Treakle Pridané do
  • Jedlá cesmína na ozdobu (voliteľné) Pridané do
REKLAMA

Postup

28 min.
1. Krok

Začnite vo veľkej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry a potom vymiešajte maslo a tmavohnedý cukor do nadýchanej konzistencie. Môže sa to zdať ako príliš veľká námaha, ale čím viac masla a cukru vymiešate, tým nadýchanejší bude váš puding.

2. Krok

Do zmesi postupne pridávajte vajcia a po každom pridaní dobre vyšľahajte. Dávajte pozor, aby ste tento krok neponáhľali, pretože príliš rýchle pridávanie vajec môže spôsobiť zrazenie zmesi.

3. Krok

Do misky preosejte múku s vlastným krupicovým práškom a zmiešané korenie. Jemne premiešajte, kým sa nespojí. Opäť sa vyhnite prílišnému miešaniu, pretože by sa puding mohol stať tuhým.

4. Krok

Potom vmiešajte rozmixované sušené ovocie, brandy, pomarančovú kôru a tresku. Ak pridáte brandy a lekvár ako posledné, zabezpečíte, že sa tieto chute počas miešania nestratia.

5. Krok

Vymastite 1,5l misku na puding vhodnú do mikrovlnnej rúry a nalejte do nej zmes. Skúsenosťami som sa naučila nechať asi centimeter od vrchu, pretože tento puding môže veľmi stúpnuť.

6. Krok

Misku prikryte tanierom vhodným do mikrovlnnej rúry a varte v mikrovlnnej rúre pri výkone 600 W 8 minút. Nezabudnite puding sledovať, pretože mikrovlnné rúry sa líšia a nechcete ho rozvariť.

7. Krok

Pred vyklopením na tanier nechajte puding 5 minút odpočívať. Odpočinok umožní pudingu mierne stuhnúť a ľahšie sa vyberá z misy.

8. Krok

Nakoniec puding tesne pred podávaním ozdobte jedlým svätožiarou. Je to čisto dobrovoľné, ale dodáva to klasický sviatočný nádych.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4691 receptov

Mäsité jedlá

2205 receptov

Dezert

3594 receptov

Lacné jedlá

1484 receptov

Cestoviny

532 receptov

Večera

4402 receptov

Mascarpone

335 receptov

Raňajky

1394 receptov