REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M7lgNnSEMk5vml35CoJD/f746cc97a097a710194b554a195dfe.jpeg)
Vianočné oriešky
Užite si môj rodinný recept na oriešky! Skvelé nielen na Vianoce ale na hocijakú príležitosť!
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
20
 - 300 g hladká múka
- 300 g polohrubá múka
- 300 g maslová hera
- 200 g práškového cukru
- 250 g mletých vlašských orechov
- 1 vajce
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 45 min.
1. Krok 
  Začneme tým, že si vo veľkej mise ručne zmiešame všetky ingrediencie na hladké cesto. Hotové cesto odložíme do chladničky na minimálne 1-2 hodiny.
2. Krok 
  Následne plníme formičky na oriešky do 3/4. V strede urobíme palcom miernu priehlbinku. Ukladáme na plech a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov, kým nebude ich povrch dohneda upečený, v mojej rúre je to približne 8 minút.
3. Krok 
  Po dopečení ešte teplé odstránime z formičky a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.















































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M2NjoSKw3KsAwmPF6jew/6d2f3f2d613c4e693ef3470f08f4bd.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vViqkTrMZCs1XdftKJ6u/a45e07be764214df5f88ecf0f59ada.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NIPQb-snXTrovWHwcGnf/38e6c5c1860379bd848f6836ba1c6b.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bUJVG3ZyPc6dBmysi-P0/fce601b66fac7a83b79a30acbfa5d3.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6wZPkxkXwenjACXRU529/6783883f6a8dc8403af74e9499caf4.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4dvm1WZ5He6TnGBYon6g/6238111cd8fe382ab24316b2bd7e90.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jhMVTxkvVbpOtyuVoxJ4/3b8864bcbb6e1f30b755e687dde0fe.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vVGhYpr-WaJMhF6aQ4r9/742707a74d01ea593ebcb267592cbb.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 