REKLAMA
![Vianočná štóla Vianočná štóla](https://eu.tastescdn.net/thumbor/vXu68e3VoA09usQlnCbrNA9bTVU=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6bZdwsRuAl2wr_cWB4I3/7b06439ee94462bee2a43c76dfa8ab.jpeg)
Zdroj: etorres69 from Getty Images
Vianočná štóla
Klasická vianočná štóla, ktorá sa dá upiecť aj doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Cesto
- 500 g hladká múka
- 20 g droždie
- 100 g cukor
- 250 ml mlieko
- 1 kus veľké vajce
- 100 g mäkké maslo
- 10 g soľ
Náplň
- 200 g hrozienka
- 100 g škorica
- 100 g mandle
- 50 g kandizované ovocie
- 2 kus rumová esencia
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C. Hrozienka namočte do teplého rumu.
2. Krok
Múku, droždie, cukor, mlieko, vajce, maslo a soľ zmiešajte do hladkého cesta.
3. Krok
Pridajte do cesta hrozienka, škoricu, mandle a kandizované ovocie.
4. Krok
Cesto preložte na pomúčený povrch a vyformujte z neho štólu. Položte ju na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Krok
Štólu pečte v rúre asi 1 hodinu.
6. Krok
Nechajte štólu vychladnúť a potom ju posypete práškovým cukrom.