REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Vegetariánske lasagne z pečenej tekvice, špenátu a ricotty

Toto úžasné vegetariánske jedlo spája sladkú a slanú chuť tekvice a špenátu so syrom ricotta a rezancami lasagne. Toto jedlo, poliate krémovou syrovou omáčkou, je dokonalým pohodlným jedlom na chladné dni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Na náplň:

  • 600 g Tekvica, olúpaná a nakrájaná na kocky Pridané do
  • 250 g čerstvé špenátové listy Pridané do
  • 250 g čerstvé špenátové listy Pridané do
  • 1 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 1 stručik Cesnak, mletý Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • Korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 pohár Syr Ricotta Pridané do

Na lasagne:

  • 12 Listy na lasagne Pridané do
  • 2 poháre Syr mozzarella, strúhaný Pridané do
  • 1 pohár parmezán Pridané do

Na bielu omáčku:

  • 2 pl maslo Pridané do
  • 2 pl múka Pridané do
  • 2 poháre mlieko Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • Korenie podľa chuti Pridané do
  • štipka muškátového orieška Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 °C. Na plechu na pečenie vysypte tekvicu nakrájanú na kocky do olivového oleja, osoľte a okoreňte, potom pečte vo vyhriatej rúre 25-30 minút alebo kým nie je zlatistá a mäkká.

2. Krok

Kým sa tekvica pečie, rozohrejte olivový olej na veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte cesnak a smažte ho, kým sa nerozvonia. Pridajte špenát a varte, kým nezvädne. Dochuťte soľou a korením. Odstavte z ohňa a vmiešajte syr ricotta.

3. Krok

Lístky lasagní uvarte podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Nechajte ich odkvapkať a odložte bokom.

4. Krok

Na prípravu bielej omáčky rozpustite maslo v stredne veľkom hrnci na miernom ohni. Múku miešajte, kým nie je hladká. Postupne zašľahajte mlieko a pokračujte v miešaní, kým omáčka nezhustne. Dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom.

5. Krok

Lasagne zostavíte tak, že na dno zapekacej misy nanesiete vrstvu bielej omáčky, potom pridáte vrstvu plátov lasagní, tekvicu, zmes špenátu a ricotty a nakoniec vrstvu rozdrobenej mozzarelly a parmezánu. Tento postup opakujte, kým nepoužijete všetky prísady, a na záver na vrch položte vrstvu syra.

6. Krok

Pečte v predhriatej rúre asi 30 minút, alebo kým nie je vrch zlatohnedý a bublinkový. Pred podávaním ho vyberte z rúry a nechajte niekoľko minút odpočívať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4733 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Dezert

3645 receptov

Vianočné

253 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1222 receptov

Lacné jedlá

1498 receptov