Úžasné domáce kaiserky

VIDEORECEPT Úžasné domáce kaiserky

REKLAMA

Chrumkavá kôrka a ľahučká striedka :-) Najlepšie raňajky sú s voňavým, čerstvo upečeným domácim pečivom! Chuť a vôňa sa s obchodnými nedá porovnať.

  • 30Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 1 kg múka hladká Pridané do
  • 450 ml voda Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 21 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do
  • 1 pl cukor kryštálový Pridané do

Na potretie

  • voda Pridané do

Na posypanie

  • semienka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V miske si najprv lyžicou premiešame múku s cukrom a so soľou. Pridáme tekuté maslo a v 2 dl mlieka napučané droždie. Vodu pridávame postupne pri vypracúvaní cesta podľa toho, ako múka pije. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré ešte s trochou múky vymiesime do tvaru bochníka. Zakryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť.

2. Krok

Zatiaľ si pripravíme rôzne semienka na posyp, ale nie je to nutné :-) Ďalej trochu vody na potretie žemlí pred pečením a aj mištičku vody, ktorú dáme na spodok rúry počas pečenia. Z mištičky sa počas pečenia voda vyparuje a od toho budú naše žemle príjemne chrumkavé a aj sa oveľa ľahšie nadvihujú pri pečení :-)

3. Krok

Nakysnuté cesto rozdelíme na 17 rovnakých častí a každý kúsok ešte raz krátko vymiesime do bochníčka. Bochníčky zakryjeme utierkou a necháme 10 minút oddychovať.

4. Krok

Po uplynutí času bochníčky vyvaľkáme a formujeme / ručne skladáme do tvaru kaiserky. Najlepšie je pozrieť si presné skladanie vo videu, lebo hoci veľmi rada vypisujem postupy, to skladanie fakt neviem opísať :-) Napokon hotové kaiserky pokladieme obrátene na pomúčenú dosku a necháme takto 20 minút podkysnúť. Vzorom nadol sa kladú preto, aby pri podkysnutí nezmizol ;-) Za tento čas rozohrejeme aj rúru na 210 °C a dáme do nej aj mištičku s vodou, najlepšie už s horúcou, aby začala vrieť, kým sa rúra rozohreje na 210 °C.

5. Krok

Žemle pokladieme na suchý plech, potrieme poriadne vodou a pofŕkame aj plech. Posypeme podľa voľby semienkami a dáme piecť do rúry na 20 minút. Vlastne pekne do zlatista :-) Treba si to radšej sledovať, keďže každá rúra pečie trochu inak.

Úžasné domáce kaiserky - krok prípravy 5
6. Krok

Kaiserky sú výborné, ľahučké a zvonka chrumkavé :-) Verím, že skúšku neoľutujete! Moja rodinka sa vždy poteší keď upečiem k raňajkám takéto čerstvé pečivko. Prekvapte aj vy vašich doma s čerstvo upečenými kaiserkami! Prajem dobrú chuť!

Úžasné domáce kaiserky - krok prípravy 6
7. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Podobné recepty

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Briošky ako z detstva

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Cesnakové uzle
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Cesnakové uzle

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Hrušovský lepník
Recept od prémiového používateľa
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Briošky ako z detstva

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Cesnakové uzle
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Cesnakové uzle

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Hrušovský lepník
Recept od prémiového používateľa
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Cesminaz

Úžasné domáce kaiserky

Chrumkavá kôrka a ľahučká striedka :-) Najlepšie raňajky sú s voňavým, čerstvo upečeným domácim pečivom! Chuť a vôňa sa s obchodnými nedá porovnať.

30
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V miske si najprv lyžicou premiešame múku s cukrom a so soľou. Pridáme tekuté maslo a v 2 dl mlieka napučané droždie. Vodu pridávame postupne pri vypracúvaní cesta podľa toho, ako múka pije. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré ešte s trochou múky vymiesime do tvaru bochníka. Zakryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť.

2. Krok

Zatiaľ si pripravíme rôzne semienka na posyp, ale nie je to nutné :-) Ďalej trochu vody na potretie žemlí pred pečením a aj mištičku vody, ktorú dáme na spodok rúry počas pečenia. Z mištičky sa počas pečenia voda vyparuje a od toho budú naše žemle príjemne chrumkavé a aj sa oveľa ľahšie nadvihujú pri pečení :-)

3. Krok

Nakysnuté cesto rozdelíme na 17 rovnakých častí a každý kúsok ešte raz krátko vymiesime do bochníčka. Bochníčky zakryjeme utierkou a necháme 10 minút oddychovať.

4. Krok

Po uplynutí času bochníčky vyvaľkáme a formujeme / ručne skladáme do tvaru kaiserky. Najlepšie je pozrieť si presné skladanie vo videu, lebo hoci veľmi rada vypisujem postupy, to skladanie fakt neviem opísať :-) Napokon hotové kaiserky pokladieme obrátene na pomúčenú dosku a necháme takto 20 minút podkysnúť. Vzorom nadol sa kladú preto, aby pri podkysnutí nezmizol ;-) Za tento čas rozohrejeme aj rúru na 210 °C a dáme do nej aj mištičku s vodou, najlepšie už s horúcou, aby začala vrieť, kým sa rúra rozohreje na 210 °C.

5. Krok

Žemle pokladieme na suchý plech, potrieme poriadne vodou a pofŕkame aj plech. Posypeme podľa voľby semienkami a dáme piecť do rúry na 20 minút. Vlastne pekne do zlatista :-) Treba si to radšej sledovať, keďže každá rúra pečie trochu inak.

6. Krok

Kaiserky sú výborné, ľahučké a zvonka chrumkavé :-) Verím, že skúšku neoľutujete! Moja rodinka sa vždy poteší keď upečiem k raňajkám takéto čerstvé pečivko. Prekvapte aj vy vašich doma s čerstvo upečenými kaiserkami! Prajem dobrú chuť!

7. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ingrediencie
Cesto
1 kg
múka hladká
450 ml
voda
200 ml
mlieko
50 g
maslo
21 g
čerstvé droždie
1 pl
soľ
1 pl
cukor kryštálový
Na potretie
voda
Na posypanie
semienka