Tvarohové nekysnuté šišky

Tvarohové nekysnuté šišky

REKLAMA

Ak je tvaroh súčasťou vašich chladničkových zásob, toto je skvelý recept na jeho využitie. Rýchly, chutný a nenáročný.

  • 40Minút
  • 20Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 20

Šišky

  • 200 tvaroh
  • ks vajec
  • ks cukor s mandľovou príchuťou
  • pl práškový trstinový cukor
  • 50 biely jogurt
  • 50 ml rum
  • 0.5 bal vínny kameň - PDP
  • 380 hladká špaldová múka

Pena

  • ks vaječné bielka
  • 80 práškový cukor
  • podľa chuti jahodový lekvár
REKLAMA

Postup

1. Krok

V miske vymiešame vajíčka metličkou s oboma cukrami, pridáme postupne rum, jogurt, tvaroh a premiešame.

2. Krok

V druhej miske zmiešame múku s vínnym kameňom, pridáme ju k tekutej zmesi a premiešame.

3. Krok

Premiestnime cesto na pracovnú dosku, vypracujeme nelepivé cesto a následne ho vyvaľkáme na hrúbku cca 1cm. Vykrajujeme z cesta kruhy, ktoré necháme oddychovať kým sa nám vyhreje v panvici olej na vysmážanie.

4. Krok

Do vyhriateho oleja vkladáme opatrne vykrojené krúžky a opražíme ich z oboch strán do zlatova. Ešte teplé ich môžeme obaliť vo vanilkovom cukre.

5. Krok

Jahodová pena - v miske vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do hustej peny a následne pridávame lekvár po lyžičkách, aby sme docielili želanú jahodovú príchuť peny. (Ak sa bojíte surových bielok, môžete pred mixovaním premiešať bielky s cukrom nad parou, kým sa cukor roztopí a následne ich mixovať).

Hodnotenia (12)

4.5

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie