Tvarohové nekysnuté šišky
Ak je tvaroh súčasťou vašich chladničkových zásob, toto je skvelý recept na jeho využitie. Rýchly, chutný a nenáročný.
- 40Minút
- 20Počet porcií
Ingrediencie
Šišky
- 200 g tvaroh
- 2 ks vajec
- 1 ks cukor s mandľovou príchuťou
- 1 pl práškový trstinový cukor
- 50 g biely jogurt
- 50 ml rum
- 1⁄2 bal vínny kameň - PDP
- 380 g hladká špaldová múka
Pena
- 2 ks vaječné bielka
- 80 g práškový cukor
- podľa chuti jahodový lekvár
Postup
V miske vymiešame vajíčka metličkou s oboma cukrami, pridáme postupne rum, jogurt, tvaroh a premiešame.
V druhej miske zmiešame múku s vínnym kameňom, pridáme ju k tekutej zmesi a premiešame.
Premiestnime cesto na pracovnú dosku, vypracujeme nelepivé cesto a následne ho vyvaľkáme na hrúbku cca 1cm. Vykrajujeme z cesta kruhy, ktoré necháme oddychovať kým sa nám vyhreje v panvici olej na vysmážanie.
Do vyhriateho oleja vkladáme opatrne vykrojené krúžky a opražíme ich z oboch strán do zlatova. Ešte teplé ich môžeme obaliť vo vanilkovom cukre.
Jahodová pena - v miske vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do hustej peny a následne pridávame lekvár po lyžičkách, aby sme docielili želanú jahodovú príchuť peny. (Ak sa bojíte surových bielok, môžete pred mixovaním premiešať bielky s cukrom nad parou, kým sa cukor roztopí a následne ich mixovať).
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Tvarohové nekysnuté šišky
Ak je tvaroh súčasťou vašich chladničkových zásob, toto je skvelý recept na jeho využitie. Rýchly, chutný a nenáročný.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_auS4hIj0mdAtrONDzTq/4f34b07683ffdae9962716bb22b9ec18.jpeg)
V miske vymiešame vajíčka metličkou s oboma cukrami, pridáme postupne rum, jogurt, tvaroh a premiešame.
V druhej miske zmiešame múku s vínnym kameňom, pridáme ju k tekutej zmesi a premiešame.
Premiestnime cesto na pracovnú dosku, vypracujeme nelepivé cesto a následne ho vyvaľkáme na hrúbku cca 1cm. Vykrajujeme z cesta kruhy, ktoré necháme oddychovať kým sa nám vyhreje v panvici olej na vysmážanie.
Do vyhriateho oleja vkladáme opatrne vykrojené krúžky a opražíme ich z oboch strán do zlatova. Ešte teplé ich môžeme obaliť vo vanilkovom cukre.
Jahodová pena - v miske vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do hustej peny a následne pridávame lekvár po lyžičkách, aby sme docielili želanú jahodovú príchuť peny. (Ak sa bojíte surových bielok, môžete pred mixovaním premiešať bielky s cukrom nad parou, kým sa cukor roztopí a následne ich mixovať).