Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Tvarohová kocka
Tvarohová kocka je tradičné slovenské dezertné jedlo, ktoré sa veľmi ľahko pripravuje a chutí výborne. Toto je recept na jednu z variant tvarohovej kocky.
Ingrediencie
Cesto:
- 3 ks vajce
 - 80 g práškový cukor
 - 100 g hladká múka
 - 1 ks prášok do pečiva
 - 20 g kakao
 
Náplň :
- 6 plátkov želatíny
 - 250 g mäkkého tvarohu
 - 100 g práškového cukru
 - 200 ml šľahačkovej smotany
 - 100 ml mlieka
 - 50 g kokosu
 - banány
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
Všetko spolu vymiešame a vzniknuté cesto prelejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto je síce tenké ale po upečení je akurát.
Cesto na tvarohovú kocku pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C zhruba 20 minút.
Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh osladíme a primiešame k nemu vyšľahanú šľahačku.
Želatínu namočíme do studenej vody a po 10 minútach ju vyžmýkame.
Kokos zalejeme vriacim mliekom, pridáme želatínu a dobre všetko premiešame aby sa nám rozpustila.
Potom kokos pridáme k tvarohovej hmote a premiešame.
Na piškótové cesto poukladáme rozpolené banány a natrieme na ne plnku.
Po stuhnutí tvarohovú kocku pofŕkame čokoládou.