:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h90226rYGWX_QhJkrmV7/d36184448663c4da42356629a1baff.jpeg)
Trhaný cesnakový chlebík
Trhaný cesnakový chlebík
Ingrediencie
Suroviny
- 520 g hladká múka
- 1 Sušené droždie
- 2 dcl mlieko
- 50 g maslo
- 2 ks vajcia
- 11⁄2 kl soľ
- 1 pl kryštálový cukor
Bylinkové maslo
- 80 g maslo
- 3 strúčiky cesnak
- petržlenová vňať
- soľ
Na potretie
- 2 pl mlieko
- 1 ks vajce
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a cukor. Všetky sypké suroviny premiešame, do stredu spravíme dieru a vlejeme vlažné mlieko, rozpustené a vychladnuté maslo a pridáme j vajíčka. Vymiesime cesto. ( moje miesil mixér).
Hotové cesto prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
Po vykysnutí ho vyberieme na pomúčenú dosku, rukami ešte premiesime a rozvaľkáme na hrúbku
0,5 cm- 1cm . Najlepšie aby malo cesto obdĺžnikový tvar.
Cesto premažeme bylinkovým maslom. Maslo si pripravíme tak, že do sekáčika dáme zmäknuté maslo, cesnak , soľ a petržlenovú vňať a chvíľu mixujeme.
Keď sme cesto batreli, narežeme ho na štvorce, tie potom poukladáme na seba a vložíme do chlebíkovej formy s papierom na pečenie. Boky formy kde nie je papier ešte namažeme maslom.
Následne cesto potrieme vajíčkom zmiešaným s mliekom a necháme vo forme ešte podkysnúť asi 15 min. Pečieme na 180 C asi 30 min.